Vanhustyön ammattilaisille

Vanhustyön keskusliiton jäsenkenttä on laaja työllistäjä vanhuspalveluissa. Jäsenistöön kuuluu noin 340 toimijaa eri puolilta Suomea. Jäsenyhteisöt tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia opiskeluun liittyviin työharjoitteluihin, pysyviä työpaikkoja sekä mahdollisuuksia osallistua kehittämistoimintaan.

 Palveluhaku-työkalun avulla voit tutustua tarkemmin jäsenyhteisöihimme ja heidän toimintaansa. Palveluhaku sisältää linkit jäsenyhteisöjen nettisivuille, joilta löytyy lisätietoa.

Jäsenyhteisömme muodostavat laajan, valtakunnallisen verkoston, josta löytyy yhteistyökumppaneita esimerkiksi hanketoimintaan.

Vanhustyö-lehdessä seuraamme alan kehitystä, kerromme kehittämistoiminnan tuloksista, tutkimuksista sekä arjen kokemuksista.

Kehittämistoiminnan tuloksia julkaistaan raporteissa, joita voi tilata nettikaupastamme. Kehitämme ja välitämme myös virikemateriaalia ryhmätoimintaan.

Vahvike -viriketoiminnan aineistopankkia voivat käyttää erilaisten ryhmien ja kerhojen ohjaajat sekä yksittäiset ihmiset. Se sopii ikäpolvien yhteisen toiminnan suunnitteluun sekä opetuskäyttöön.

Koulutusta ammattilaisille ja vapaaehtoisille:

Senioritoiminta järjestää koulutustilaisuuksia ensisijaisesti Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisöille sekä ryhmäkoon salliessa myös jäsenistön ja VTKL:n yhteistyökumppaneille. Sisältönä on hoitoa tukevan virikkeellisen arjen tukeminen ja erilaiset ryhmätoiminnat. Lisäksi Senioritoiminnasta on mahdollisuus kysellä koulutusta vapaaehtoistoiminnan organisointiin ja vapaaehtoisten voimauttaviin lisäkoulutuksiin. 

Ystäväpiiri-toiminta lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä Ystäväpiiri-koulutuksen ja -ryhmätoiminnan keinoin. Ystäväpiiri-ohjaajakoulutusta järjestetään keväisin ja syksyisin. Lisäksi tarjoamme Ystäväpiiri-ohjaajille täydennyskoulutuksia vuosittain.

Henkilöstöämme voi tavata ja tuotteisiimme tutustua alan messuilla.