Taustapeilissä puhutaan ikäihmisistä ja vanhuspalveluista

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 3.11.2011

Radio Suomen Taustapeilissä kuullaan marraskuussa Tuulikki Petäjäniemen vetämä keskustelusarja, jossa puhutaan ikäihmisistä ja vanhuspalveluista. Kuusiosaisessa sarjassa tuodaan esiin ongelmakohtia, mutta nostetaan keskusteluun myös hyviä käytäntöjä. Keskustelussa on mukana laaja, eri alojen asiantuntijajoukko, joka on valikoitunut kunkin jakson aiheen mukaan. Myös Vanhustyön keskusliiton asiantuntijoita on mukana ohjelmasarjassa.

Tuulikin taustapeili -jaksot:

3.11. Kuka on vanhus?
Miten vanheneminen alkaa ja toimintakyky säilyy? Vieraina geriatri Reijo Tilvis, gerontologi Aila Pikkarainen ja muistihoitaja Anna-Kaisa Nupponen.

10.11. Sammuuko aktiivisuus eläkeikään?
Ikäihmiset voimavarana, kuluttajana ja järjestöjen kantavana voimana. Vieraina tutkimuspäällikkö Mikko Kautto, Eläketurvakeskus; aktiivieläkeläiset isännöitsijä Jukka Virkki ja filosofian maisteri Maija-Liisa Kaistila.

17.11. Yksin kotona?
Mitä kuuluu kotihoidolle? Vieraina omaishoitaja Sirpa Pietikäinen, omainen Marja-Liisa Peltola ja Vanhuspalvelun johtaja Jukka Louhija.

24.11. Kuka saa laitoshoitoa?
Ympärivuorokautista hoitoa vain harvoille. Vieraina toiminnanjohtaja Taina Mäensivu, Helsingin Seniorisäätiö, lähihoitaja Leena Vaalivirta ja toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, Vanhustyön Keskusliitto.

1.12. Kuka maksaa?
Mistä rahat palveluihin? Puntarissa asiakas, kunta ja muut vaihtoehdot. Vieraina valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen, Valtiovarainministeriö; johtaja Timo Silvola, Finanssialan Keskusliitto ja tutkimuspäällikkö Mikko Kautto, Eläketurvakeskus.

8.12. Ilman vapaaehtoisia emme selviä!
Kansalaistoimintaa, keikkavapaaehtoisia ja yritysyhteistyötä. Vieraina kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund; ent. osastonhoitaja, nyk. vapaaehtoistoimija Leena Jäntti ja markkinointikonsultti, keikkavapaaehtoinen Charl Staven.

Ohjelmat ovat kuunneltavissa ja kommentoitavissa netissä: yle.fi/taustapeili.Takaisin