Tietoja vanhuspalveluista kätevästi verkosta

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 4.10.2011

Vanhustyön keskusliitto on avannut verkossa uuden palveluhaun, josta ikäihmiset itse, heidän omaisensa, alalla toimivat työntekijät ja viranomaiset voivat hakea tietoja keskusliiton jäsenyhteisöjen tarjoamista palveluista ja ikäihmisille tarkoitetusta toiminnasta.

Vanhustyön keskusliiton jäsenistöön kuuluu noin 350 toimijaa eri puolilta maata. Jäsenistössä on paikallisia ja valtakunnallisia toimijoita, kuten palveluntuottajajärjestöjä, eläkeläis-, potilas- ja kansanterveysjärjestöjä sekä vapaaehtois- ja virkistystoimintaa toteuttavia järjestöjä.

Palveluhaku on työkalu, jonka kautta löytyvät palveluntuottajien ja muiden toimijoiden yhteystiedot sekä linkit heidän Internet-sivuilleen. Uusi haku on ainoa alallaan ja se palvelee valtakunnallisesti.

Uuden palveluhaun avulla kuka tahansa voi hakea verkossa tietoja Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisöistä ja heidän tuottamistaan palveluista. Hakuja voi tehdä mm. paikkakunnan, maakunnan tai etsityn palvelumuodon perusteella.

Palvelut ja toiminta on rekisterissä ryhmitelty seuraavasti: Asumis- tai hoivapalvelua, Kotipalvelua tai kotisairaanhoitoa, Kuntoutusta, päivätoimintaa, virkistystä, Lomatoimintaa, Vapaaehtoistoimintaa, Neuvontaa, koulutusta, kursseja sekä Muille kuin ikääntyneille suunnattuja palveluita tai toimintaa.

– Keskusliittoon tulee varsin paljon yksityishenkilöiltä kyselyjä, mistä voisin löytää ikääntyneelle omaiselleni tai läheiselleni esimerkiksi kotipalvelua, asumispalvelua tai virkistystoimintaa. Lisäksi kuntien viranhaltijoilla on tarve saada tietoa alueensa vanhustyöstä. Haku palvelee myös palveluntuottajien omaa verkottumista ja yhteistyötä, sanoo järjestöpäällikkö Terhi Jussila Vanhustyön keskusliitosta.

Palveluhaku löytyy osoitteesta www.vtkl.fi > Palveluhaku.

Linkki palveluhakuun: Palveluhaku

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, 050 636 11
Järjestöpäällikkö Terhi Jussila, 050 323 9122
etunimi.sukunimi a vtkl.fiTakaisin