Uusi Turvapuhelinopas auttaa sopivan laitteen hankinnassa

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 16.8.2011

KÄKÄTE-projektin (Käyttäjälle kätevä teknologia -projektin) julkaisemassa oppaassa esitellään Suomessa myynnissä olevia kotiin tarkoitettuja turvapuhelimia, turvapuhelimien kaltaisia laitteita sekä niihin liitettäviä lisälaitteita.

Turvapuhelin tukee ikäihmisen turvallista asumista omassa kodissa. Sen avulla voi hälyttää apua ympäri vuorokauden yhdellä napin painalluksella. Markkinoilla on laaja kirjo erilaisia laitteita, mutta tietoa niistä ei ole aiemmin koottu yksiin kansiin.

– Tämä opas on ensimmäinen laatuaan. Toivomme oppaasta olevan hyötyä turvapuhelimen hankkimista suunnitteleville ikäihmisille ja heidän omaisilleen sekä ikäihmisten kanssa työskenteleville, toteaa KÄKÄTE-projektin projektipäällikkö Kirsti Pesola.

Opas kertoo perustiedot turvapuhelimen toiminnasta ja hankkimisesta sekä tiedot erilaisten tuvanpuhelimien ominaisuuksista. Lisäksi oppaasta löytyy laitteita valmistavien tai myyvien tahojen yhteystiedot. Opas kattaa myös markkinoilla olevat SOS-napilla varustetut matkapuhelimet.

Turvapuhelinoppaan voi tilata Vanhustyön keskusliitosta (puh. 09 350 8600) tai Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitosta (puh. 09 7745 900). Yksittäiskappaleet toimitetaan maksutta. Opas on ladattavissa pdf-muodossa ja tekstitiedostona KÄKÄTE-projektin verkkosivustolta www.ikateknologia.fi > Hankkeita ja julkaisuja > Julkaisuja > KÄKÄTE-projektin julkaisuja.

Turvapuhelinopas pdf-tiedostona (914 kt): http://www.ikateknologia.fi/images/stories/Julkaisut/Turvapuhelin_kevyt.pdf

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton ja Vanhustyön keskusliiton yhteinen KÄKÄTE-projekti käynnistyi tammikuussa 2010. Viisivuotisen RAY-rahoitteisen projektin tavoitteena on teknologian keinoin tukea ikäihmisten hyvää arkea ja kotona asumista sekä helpottaa ikäihmisten parissa työskentelevien työtä.

Lisätietoja: projektipäälliköt Kirsti Pesola, puh. 050 597 0069, kirsti.pesola a vtkl.fi ja
Lea Stenberg, puh. 050 323 5533, lea.stenberg a valli.fi.Takaisin