Kuopion Terve Aikuinen ja Terve Ruoka -messuilta tietoa ja elämyksiä

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 3.3.2011

Terve Aikuinen ja sen rinnalle noussut uusi Terve Ruoka 11 pidetään Kuopio-hallissa 25.–26.3. Messuilla puhutaan hyvän ravitsemuksen ja terveellisen elämän puolesta.

Tarjolla on lähellä tuotettua ruokaa ja luomutuotteita. Lisäksi esitellään ravitsemustietoutta, ruokamatkailua, terveysvaikutteisia elintarvikkeita, alan kirjallisuutta, koulutusta, organisaatioita ja yhdistyksiä sekä muita terveen ruuan tuotteita ja palveluja. Messujen yhteistyökumppaneina ovat mm. Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kaupunki, Kuopion yliopistollinen sairaala, Savonia-ammattikorkeakoulu, Sisä-Savon seutuyhtymä, ProAgria ja Savon Keittiömestarit ry.

Ohjelmalavan juontajana toimii Noora Hautakangas ja lavaohjelmassa on mm. tanssi- ja liikuntaesityksiä, jumppavartteja, muotinäytöksiä ja paneelikeskusteluja. Perjantai-iltapäivän ajankohtaisessa talk show:ssa ovat aiheina terveellinen ruoka, lisäaineet ja superfood. Keskustelijoina on mm. Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan asiantuntijoita.

Näytöskeittiössä keittiömestari Sami Garam kokkailee vieraittensa kanssa ja tarjoaa uusia ruokaoivalluksia. Savonia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat valmistavat terveellistä ja herkullista lähiruokaa.

Vanhustyön keskusliitto on mukana messuilla omalla osastolla sekä tietoiskuin. Osastolla saa tietoa mm. ikäihmisten yksinäisyyden lievittämiseen kehitetystä Ystäväpiiri-toiminnasta sekä sotainvalideille ja veteraaneille suunnatusta asuntojen korjausneuvonnasta. Tervetuloa tutustumaan osastolle 602.

Terve Ruoka 11 ja Terve Aikuinen 11
25.–26.3.2011
Kuopio-halli, Opistotie 4, 70200 KUOPIO

Messut avoinna:
pe 25.3.klo 9 – 18
la 26.3. klo 10 – 16

Sisäänpääsy: kutsukortilla tai pääsylipulla.
Pääsylippujen hinnat: aikuiset 8 €, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 5 €, ryhmät (vähintään 10 hlöä) 5€/hlö, lapset (7-15 v.) 5 €.
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.Takaisin