Konstikoppa – kiertävä ikäteknologianäyttely lainattavissa Vanhustyön keskusliitosta

Viestintä (info a vtkl.fi), 21.8.2018

Vanhustyön keskusliiton Kotiturva-hankkeessa edistetään ikääntyneiden ihmisten kotona selviytymistä ja viihtymistä ns. arkiteknologian avulla. Arkiteknologia tarkoittaa suhteellisen edullista kotona asumista tukevaa pienteknologiaa. Osana hanketta on luotu matalan kynnyksen paikkoja, joissa ikääntyneet ihmiset voivat tutustua arkiteknologiaan. Tästä esimerkkinä on kiertävä teknologianäyttely, Konstikoppa.

Konstikoppa on arkipäivän elämää helpottavia ja turvallisuutta lisääviä laitteita sisältävä matkalaukku. Konstikoppa sisältää lähes 20 erilaista laitetta, mm. helppokäyttöisen älypuhelimen, kuuntelunvahvistimen, elektronisen ovisilmän ja paikannuslaitteen. Konstikopan avulla erilaiset tahot voivat esitellä kotona asumista tukevia ratkaisuja asiakkailleen. Konstikopassa on mukana selkokieliset ohjeet kustakin laitteesta, niiden hankintapaikat ja hinnat.

20180820 085243

Kotiturva-hankkeen projektivastaava Kaisa Eskelinen esittelee Konstikopan sisältöä. Kuva: VTKL

-Konstikoppa on kiertänyt keväästä lähtien lainaajilla, mm. senioritaloissa ja ikääntyneille palveluita tarjoavissa yhdistyksissä. Konstikopasta on tällä hetkellä varauksia jo pitkälle syksyyn. Myös oppilaitokset ovat kiinnostuneita käyttämään Konstikoppaa opetuksessaan. Saatu palaute on myönteistä, esimerkiksi tuotteiden esittelyn järjestäneet henkilöt suosittelisivat Konstikopan esittelytilaisuuden järjestämistä myös muille vastaaville toimijoille, sanoo projektivastaava Kaisa Eskelinen Vanhustyön keskusliitosta. 

Lisätietoja ja varaukset:

Kaisa Eskelinen, projektivastaava, Kotiturva-hanke, p. 050-463 4868, kaisa.eskelinen a vtkl.fiTakaisin
Konstikoppa – kiertävä ikäteknologianäyttely lainattavissa Vanhustyön keskusliitosta 20180820 085256


Järjestä Konstikopan esittelytilaisuus!

Konstikoppa sisältää perusteelliset ohjeet tuotteiden esittelyyn tarkoitetun tilaisuuden järjestämiseksi.

Konstikoppa lähetetään lainaavalle taholle Matkahuollon kautta. Lainaaminen ei maksa, mutta lähetyskuluista vastaa kukin lainaaja! 

Konstikoppa on päivitetty versio KÄKÄTE-hankkeessa tehdystä Konstikopasta, joka on ollut lainattavissa VALLI ry:stä. Konstikoppaa voi edelleen lainata myös VALLI ry:stä, jonka kanssa Vanhustyön keskusliitto työsti ja päivitti Konstikopan.