Juhlallinen Vanhustenviikon avaus Vanhustenpäivän pääjuhlassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Juhlallinen Vanhustenviikon avaus Vanhustenpäivän pääjuhlassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Viestintä, 2.10.2017

Vanhustenpäivän pääjuhla pidettiin tänä vuonna Hämeenlinnan Verkatehtaalla sunnuntaina 1.10. Juhlan kohokohta oli tasavallan presidentti Sauli Niinistön pitämä juhlapuhe, jossa hän korosti mm. meidän jokaisen yhteistä vastuuta yksinäisyyden lievittämisessä ja sen torjumisessa: Vanhuus ei saa tulla yksin! Valtioneuvoston tervehdyksen juhlaan toi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Juhlan avasi VTKL:n puheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen. Ohjelmassa oli musiikkia ja tanssia paikallisten toimijoiden esittämänä. Iloista ja lämmintä tunnelmaa juhlaan toivat osaltaan Setlementin mainiot senioriklovnit ja Hyrian vapaaehtoiset opiskelijat. Juhlakahvituksesta sekä esiintyjien maittavasta ruokailusta vastasi ravintola Kanresta. Kiitämme Vanhustenviikon suojelijaa tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, yhteistyökumppaneita, esiintyjiä, puhujia, vapaaehtoisia ja yleisöä onnistuneesta, arvokkaasta ja hienosta juhlasta!

Niinistö näyttelyssä

Juhlan jälkeen presidentti Sauli Niinistö tutustui Suomen 100 sävyä -taidenäyttelyyn, jossa oli esillä mm. Olokolon kuntouttavan ja taidepainotteisen päivätoiminnan vanhusten tekemä grafiikan kuvitus rouva Jenni Haukion Nocturno -runoon.

Vanhustenpäivän pääjuhla striimattiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa!

Katso koko tallenne juhlasta:


Tästä alta löydät juhlapuheen ja tervehdykset niiden esittämisjärjestyksessä:

VTKL:n puheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas

Sisälähetys ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kaakinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Presidentin puhe kirjallisena löytyy tästä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko

Hämeenlinnan Vanhusneuvoston varapuheenjohtaja Sirkka-Liisa Virtanen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta kirkkoherra Timo Kalaja

Vuoden Vanhusteko 2017 Raumalle

Perinteisesti Vanhustenpäivän pääjuhlassa julkistetaan Vuoden Vanhusteko -palkinnon saaja. Tänä vuonna tunnustuksen sai Rauman kaupungin vanhuspalvelujen hanke Yhteisöllisyydestä voimaa senioreille - Rauman kaupungin kylähanke. Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen rahoittaman Vuoden vanhusteko -palkinnon suuruus on 5000 euroa. VTKL myönsi lisäksi kunniamaininnan ja 1000 euron rahapalkinnon Vesilahden SenioriGO -toiminnalle. Rauman palkinnon vastaanottivat hanketyöntekijä Tanja Hakulinen ja palveluvastaava Minna Nurminen. Katso tallenne Vuoden Vanhusteko -palkinnon julkistaminen.

Vanhusteko kiitospuhe Rauma


VTKL toivottaa hyvää Vanhustenviikkoa - Ikäpolvet yhdessä, juurensa tuntien, toisiaan tukien.Takaisin