Tasavallan presidentti Sauli Niinistö juhlapuhujana Vanhustenpäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa Hämeenlinnassa

Viestintä, 27.9.2017

Valtakunnallista Vanhustenpäivää ja -viikkoa vietetään 1.– 8.10.2017. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii teemaviikon suojelijana ja pitää juhlapuheen Vanhustenpäivän pääjuhlassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla sunnuntaina 1.10.2017. Juhla on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumia.

-Sanotaan, että kansakunnalla, joka ei tunne ja arvosta juuriansa, ei ole tulevaisuutta. Suomi 100 juhlavuoden YHDESSÄ-teeman perusteella VTKL on valinnut Vanhustenpäivän – ja viikon teemaksi Ikäpolvet yhdessä – juurensa tuntien, toisiaan tukien. Nyt juhlavuonna, meillä on mainio tilaisuus kuunnella ja virittää keskustelua eri ikäisten ihmisten välillä ja vertailla kokemuksiamme eri vuosikymmeninä. Toista kuuntelemalla osoitamme arvostusta. Suomi on onnistunut sosiaali- ja terveyspoliittisissa tavoitteissaan, mikä näkyy esim. eliniän pitenemisenä. Vanhuusikäisten ihmisten määrän kasvuun on varauduttava toimintaa asiakaslähtöisesti kehittämällä, mitä esim. sote-uudistuksessa ollaankin tekemässä. Muutoksen ja uudistusten keskellä Vanhustyön keskusliitto on päättänyt nostaa kärkeen kolmesta arvostaan asiakas- ja ihmislähtöisimmän: Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina. Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Satu Helin kertoo. 

Vanhustyön keskusliitto järjestää Vanhustenpäivän pääjuhlan yhteistyössä Hämeenlinnan Sisälähetys ry:n, Hämeenlinnan kaupungin, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Vanhustenpäivän vietto Hämeenlinnassa alkaa Sukupolvien yhteisellä messulla klo 10 Hämeenlinnan kirkossa. Pääjuhla Verkatehtaalla alkaa klo 14. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää pääjuhlan juhlapuheen. Valtioneuvoston tervehdyksen juhlaan tuo ministeri Annika Saarikko. Juhlan musiikki- ja tanssiesityksistä vastaavat paikalliset taitajat. 

Mediatilaisuus: su 1.10. klo 13, Hämeenlinnan Verkatehdas, 2. krs, huone 3, Paasikiventie 2. Ilmoittautumiset mediatilaisuuteen: tiedottaja Tuula Laine, 050-421 0762, tuula.laine a vtkl.fi 

Tiedote ja kutsu medialle 26 9 Vanhustenpäivän pääjuhla
278 KB, päivitetty 27.9.2017
Ohjelma 2017 Hämeenlinna 1 10 2017
1.1 MB, päivitetty 27.9.2017


Takaisin
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö juhlapuhujana Vanhustenpäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa Hämeenlinnassa

Vuoden vanhusteko -palkinto

 Vanhustenpäivän pääjuhlassa julkistetaan Vuoden vanhusteko -palkinnon saaja, jolle Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen luovuttaa 5 000 euron suuruisen rahapalkinnon. Vuoden vanhusteon on valinnut Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton yhteinen asiantuntijaraati. Lisäksi Vanhustyön keskusliitto myöntää yhdelle Vuoden vanhusteko -palkinnon hakijoiden joukosta valitsemalleen toiminnalle kunniamaininnan ja 1000 euron rahapalkinnon.

SeniorSurf-teemapäivä 3.10.2017

Vanhustenviikolla tiistaina 3.10. järjestetään viidettä kertaa valtakunnallinen SeniorSurf-teemapäivä, jonka tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tietotekniikan käytön pariin. VTKL:n SeniorSurf toiminta parantaa ikääntyneiden ihmisten osallisuutta tukemalla digiopastusta toteuttavia organisaatioita, tuottamalla opastus- ja markkinointimateriaalia sekä tekemällä vaikuttamistyötä. SeniorSurf -päivänä järjestetään ympäri Suomen iäkkäille ihmisille lukuisia tapahtumia, joissa kerrotaan tietoteknisistä laitteista ja erityisesti ikääntyneille ihmisille suunnatuista tietotekniikan oppimismahdollisuuksista. Monet järjestöt ja kirjastot organisoivat maksutonta neuvontaa tietoteknisiin kysymyksiin. SeniorSurf-tapahtumat löytyvät keskusliiton verkkosivuilla olevasta kartasta http://www.vtkl.fi/fin/kampanjat/seniorsurf/seniorsurf_paiva/