Vanhustyön keskusliitto jakoi jäsenilleen 5000 € Ikäpolvien välisen toiminnan edistämiseen

Vanhustyön keskusliitto jakoi jäsenilleen 5000 € Ikäpolvien välisen 
toiminnan edistämiseen

Viestintä, 6.6.2017

Vanhustyön Keskusliitto kannustaa jäsenyhteisöjään järjestämään Suomi 100 –juhlavuoden aikana eri ikäpolvien välistä yhteistä toimintaa ja tilaisuuksia kaikenikäisten vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Toiminnan edistämiseksi Vanhustyön keskusliitto jakoi hakemusten perusteella viisi 1000 € suuruista toimintatonnia.

Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä yhteensä 33. Valinta monen hyvän idean ja suunnitelman välillä oli vaikea, kuten on ollut myös aiempina vuosina.

Hakemuksissa Suomi 100- juhlavuoden teema tuli hienosti esiin. Ikäpolvia yhdistävää toimintaa oli ideoitu runsaasti: kuten piirtämisestä taidenäyttelyyn ja taidetuokioihin, yhteiset kesäretket, perinne ja ruoanvalmistustapahtumat, neljän polven ruokahetket, kotieläinpiha tapahtuma, sananlaskutuokiot ja siihen liittyvän kirjasen tuottaminen, yhteiset työpajat, eri-ikäiset ja eri kulttuurit, yhteiset vuorovaikutteiset toimintapäivät, valokuvaprojekti, perinneleikit, tarinoita eri vuosikymmeniltä, digitoiminta, mitä oli ennen ja mitä nyt tapahtuma.

Palkintoraati päätyi tällä kertaa jakamaan toimintatonnit seuraaviin viiteen kohteiseen:

  • Kirkkopalvelut ry, Pieksämäki: Eri ikäisten- ja kulttuuristen ihmisten vuorovaikutuksen lisääminen; yhteiset pihatapahtumat, perinneruokien valmistus yhdessä, musiikilliset tuokiot, yhteiset pihatalkoot. Tavoitteena ystävätoiminnan syntyminen.
  • Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö, Pori: Luonto- ja ympäristöpäiväkodin ja DiaPuiston viiden kerran luontokokemuksen järjestäminen alueella.  Tapahtumien aiheina ovat; aarteet luonnossa, luontoretki, puut, sienet, kivet ja metsän aarteet muistissa.
  • Mereo/Vanhusten palvelutaloyhdistys ry, Helsinki: Retken järjestämiseen, kohderyhmänä yksinäiset vanhukset Kampin ja Töölön alueella, päiväkodin lapset. Tavoitteena lujittaa sosiaalisia ylisukupolvien suhteita luontoympäristössä.
  • Palveluyhdistys Rateva, ry, Miehikkälä: Oppia yhdessä ATK-, kädentaidot-, ruoka-, liikunta- ja historiatyöpajojen järjestämiseen yläkoulussa ja palvelutalossa.
  • Servicehusstiftelsen i Sibbo sr, Söderkulla: Yhteistyö palvelutalojen, kahden koulun ja kahden päiväkodin kanssa tavoitteena mielekäs toiminta, hyvä olo, osallisuus ja yhteenkuuluvuus. Palvelutaloissa toteutetaan yhteisiä leivonta- ja laulutuokioita.

Onnittelemme lämpimästi kaikkia toimintatonnien saajia!

 

Vinkkejä Suomi 100- juhlavuoden teeman mukaiseen, ikäpolvia yhdistävän toiminnan järjestämiseksi löytyy VTKL:n internet-sivuilta: http://www.vtkl.fi/suomi100

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Satu Helin, p. 050 428 5244, satu.helin a vtkl.fi 
järjestöjohtaja Mailis Salmi, 050 323 9122, mailis.salmi a vtkl.fiTakaisin