Laitilan kirjasto lainaa ideapakettia ryhmille

Laitilan kirjasto lainaa ideapakettia ryhmille

Viestintä, 30.5.2017

Hyvät käytännöt syntyvät usein vastaamaan arjen tarpeisiin. Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita Ystäväpiiri-ryhmän toiveen tuloksena syntynyt materiaalipaketti, joka on nyt lainattavissa Laitilan kirjastossa.

 

Ystäväpiiri-ohjaaja Petra Vuorio kertoo, että ajatus ja aloite ideapaketista tuli Ystäväpiiri-ryhmäläisiltä, jotka jatkoivat itsenäisesti ryhmätapaamisia kahdentoista ohjatun ryhmäkerran jälkeen. Ystäväpiiri-ryhmäläiset kertoivat ohjaajalle tarvitsevansa ideapaketin itsenäisten tapaamisten tueksi. Petra tarttui ideaan ja esitteli sen Laitilan kirjastolle, jossa innostuttiin Petran ehdotuksesta. Materiaalipaketti toteutettiin yhteistyössä Laitilan kaupungin vanhuspalvelujen ja Laitilan kaupunginkirjaston kanssa.  ”Laitilan kaupunki antoi minulle työaikaa, jotta voin tehdä materiaalipaketin ja kustansi kopioinnit. Laitilan kirjasto kustansi laminointitaskut ja sain apua myös Hanna Raiskinmäeltä, joka työskentelee Laitilan vanhaintuen Kuntoprojektissa. Lisäksi sain apua kahdelta vapaaehtoiselta. Materiaalia saa nyt lainata kirjastosta normaalisti kirjastokortilla.” kertoo Petra.


Laitilan kirjastossa materiaalipaketti on koettu hyväksi yhteistyön muodoksi. ”Vahvike-materiaalit ovat olleet esillä Laitilan pääkirjastossa parin kuukauden ajan ja niitä on jo ehditty lainata asiakkaille. Kirjastossa halutaan tehdä entistä laajemmin yhteistyötä myös vanhustyön toimijoiden kanssa, joten Petran aloite virikemateriaalien tuomisesta lainattavaksi kirjastoon on ollut oikein tervetullut. ” kertoo Laitilan kirjaston kirjastovirkailija Anni Salonen. Materiaalipaketin ideaa on viety eteenpäin, Anni Salonen on esitellyt Vahvike-materiaaleja muun muassa maakunnan kirjastojen senioripalveluvastaavien tapaamisessa ja Laitilassa maaliskuussa järjestetyssä +65-infotapahtumassa.


Vahvike on Vanhustyön keskusliiton kaikille avoin aineistopankki, joka on osoitteessa www.vahvike.fi.  Suurin osa kuvassa näkyvistä Vahvikkeen materiaaleista on geronomi, Ystäväpiiri-kouluttaja Kirsi Alastalon vapaaehtoistyönä suunnittelemia. 

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan puolesta haluamme kiittää Laitilan pääkirjastoa ja Laitilan vanhuspalveluita.  Tämä on erinomainen esimerkki hyvästä yhteistyöstä, asiakaslähtöisyydestä ja ikääntyneiden toiveiden kuulemisesta. Ystäväpiiri-ryhmäläisten toiveesta alkunsa saanut idea on nyt konkreettinen materiaalipaketti, joka on lainattavissa kaikille kirjaston asiakkaille. Tämä on yhteisöllisyyttä parhaimmillaan – pienillä teoilla saadaan aikaan yhteistä hyvää, iloa ja hyötyä. Kiitos!


Kuva: Anni Salonen, materiaalipaketti Laitilan kirjastossaTakaisin