Yhteistyössä on voimaa – SeniorSurf palkittiin Demokratiapalkinto 2017 -kilpailussa

Yhteistyössä on voimaa – SeniorSurf palkittiin Demokratiapalkinto 2017 -kilpailussa

Tiedote, 30.3.2017

Demokratiapalkinto on 10 000 euron arvoinen palkinto, jonka avulla halutaan kiittää kansalaisyhteiskunnan toimijoita, lisätä tietoa kansalaisyhteiskunnasta sekä löytää hyviä käytäntöjä aktiivisen kansalaisuuden tukemiseksi.

 

Tänä vuonna kilpailun teemana oli kumppanuus. Palkinnon mahdollistivat yhteistyössä oikeusministeriö, valtiovarainministeriö, Yleisradio, Suomen Kuntaliitto, Maaseutupolitiikan neuvosto ja Suomen Yrittäjät. Palkinnolla oli tarkoitus nostaa esille esimerkkejä käytännöistä, jotka ovat vahvistaneet kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria. Valinnassa kiinnitettiin huomiota mm. kumppanuuden erityispiirteisiin, vahvuuteen, osapuolien sitoutuneisuuteen ja saavutettuihin tuloksiin.

Palkittuun kumppanuusverkostoon kuuluvat Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnan lisäksi ENTER ry, Eläkeliiton ja Ehyt ry:n LähiVerkko-projekti, Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n VerkostaVirtaa!-projekti sekä Itä-Helsingin lähimmäistyö HELY:n SenioriVerkko-projekti.

 

Yhteinen päämäärä – ikääntyneiden ihmisten osallisuuden lisääminen

Kaikilla verkoston jäsenillä on tavoitteena lisätä ikääntyneiden ihmisten hyvinvointia, osallisuutta ja tietotekniikan osaamista digitalisoituvassa yhteiskunnassamme. Verkoston yhteistyö on vuosien myötä kehittynyt hyvin kiinteäksi. Yhteistyöllä tehostetaan tiedon kulkua, vältetään päällekkäisen työn tekemistä ja saadaan resurssit yhteiseen hyötykäyttöön. Jokainen toimija tekee työtä saman päämäärän eteen hyödyntäen erilaisia toimintatapoja. Yhteistyön tuloksena on pystytty merkittävästi lisäämään ikääntyneille ihmisille suunnatun maksuttoman nettiopastuksen määrää, tuotettu opastusmateriaalia sekä opastajille että itsenäisen opettelun tueksi ja nostettu ikääntyneiden ihmisten asemaa esille sähköisten palvelujen käyttäjinä yhteiskunnan päätöksenteossa.

– Kumppanuudessamme korostuvat keskinäinen luottamus, toistemme kunnioitus, innovatiivisuus ja yhdessä tekemisen ilo ja hyöty. Meillähän on hauskaa ja sen lisäksi - tai juuri sen vuoksi - saamme paljon aikaan, sanoo Liisa Tiainen SeniorSurf-toiminnasta.

 

Lisätietoja:

Vastaava asiantuntija Liisa Tiainen, SeniorSurf-toiminta, 050 468 0171   

Toiminnanjohtaja Satu Helin, VTKL, 050 428 5244

sähköpostit: etunimi.sukunimi a vtkl.fi


SeniorSurf-toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Toiminnan tarkoitus on ikäihmisten tietotekniikan vertaisohjaajien valtakunnallinen koordinaatio, materiaalituotanto ja vaikuttamistoiminta.Takaisin