Keittiön pelastajat lahjoittivat 7000 euroa Ystäväpiiri-toiminnalle

Keittiön pelastajat lahjoittivat 7000 euroa Ystäväpiiri-toiminnalle

Viestintä, 12.12.2016

Joulun aikaan yksinäisyyden tunne korostuu monilla. Tunteet ovat silloin pinnassa ja juhlapyhät haluttaisiin jakaa toisten kanssa, pohtii Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnassa mukana oleva seniori Kalle Lahtinen.

- Vanhusten yksinäisyys, sitä haluamme lievittää, totesivat ensihoito- ja pelastushenkilöstö Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella, kun pohdittiin Keittiön pelastajat -hyväntekeväisyyskirjan tuotolle sopivia kohteita. Toiseksi yhtä tärkeäksi kohteeksi valikoitui lasten auttaminen.  Tuotto päätettiin lahjoittaa Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnalle ja Lasten Sankarit ry:lle.

Torstaina 8.12. Ystäväpiiri-ryhmäläinen Kalle Lahtinen sekä Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaaja Tarja Ylimaa sekä vanhempi suunnittelija Anu Jansson vierailivat Lohjan paloasemalla vastaanottamassa Keittiön pelastajien lahjoituksen, yhteensä 7000 euroa.

Tuotto käytetään lyhentämättömänä ja suoraan Länsi-Uudenmaan alueen Ystäväpiiri-ryhmäläisten hyväksi. Sillä tuetaan ryhmien omatoimisia kokoontumisia ja mahdollistetaan tasavertaista osallistumista tapaamisiin. Tuoton luovuttivat kirjan teossa mukana olleet Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Uudenmaan Pelastusliiton edustajat. 

Keittiön pelastajat -hyväntekeväisyyskirjaan on koottu ruokaohjeita, tarinoita ja turvallisuusvinkkejä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloasemilta. Kirjan koko tuotto luovutetaan hyväntekeväisyyteen, vanhusten yksinäisyyden lievittämiseen sekä vähävaraisten ja sairaiden lasten auttamiseen. Kirjaa on saatavissa 15 euron hintaan Vihdin kirjakaupoista ja nettisivuilta www.upl.fi.

Vanhustyön keskusliitto kiittää lämpimästi saamastaan lahjoituksesta. Anu Jansson ja Tarja Ylimaa kiittävät myös mukavasta vierailusta Lohjan paloasemalla.

Kuvassa pelastuslaitokselta palomies Juhani Lehtonen (sylissä tytär Maija), Tarja Ylimaa ja Anu Jansson Vanhustyön keskusliitosta, Uudenmaan Pelastusliiton Sari Tuuri-Salonen sekä Ystäväpiiri-ryhmäläinen Kalle Lahtinen.

Lisätietoa Ystäväpiiri-toiminnasta

www.vtkl.fi/fin/toimimme/ystavapiiri_toiminta/

Lisätietoa Keittiön pelastajat -kirjasta

www.lup.fi/fi-FI/Pelastuslaitos/Keittion_pelastajat

www.facebook.com/keittionpelastajatTakaisin