Turvaa ja toimivuutta kodin arkeen

Turvaa ja toimivuutta kodin arkeen

Viestintä, 18.10.2016

Mistä apua kodin muutostöiden arviointiin? Entä mitä teknologia voi olla apuna edistämässä hyvää arkea kotona? Muun muassa näihin kysymyksiin voi tulla hakemaan vastauksia Vanhustyön keskusliiton toimijoilta Hyvä Ikä 2016 messuilla.

Turvallista ja toimivaa kotiympäristöä voi luoda jo aivan pienillä toimenpiteillä. Kaatumisen pelko usein vähentää aktiivisuutta ja rajoittaa toimintakykyisyyttä. Kun ennakoi vaaran paikat ja varmistaa kodin toimivuuden, voi turvallisin mielin elää aktiivista elämää. Teknologia kannattaa ottaa kaveriksi. Tänä päivänä on tarjolla edullisia ja helppokäyttöisiä­ ratkaisuja avuksi arkeen, sanoo Kotiturva-hankkeen projektipäällikkö Tarja Rantee.

Tarttuminen teknologiaan edellyttää teknologiamyöntyvyyttä, tietoa erilaisista ratkaisuista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista sekä tilaisuuksia kokeilla ja tutustua laitteisiin, Rantee jatkaa.

Teknologiamyöntyvyys lisääntyy, kun laitteen tarkoitus on ymmärrettävissä ja siitä koituva hyöty liittyy luontevasti käyttäjän arkeen. Teknologian käyttöönottoon tarvitaan oikea aikaista kohtaamista asiakkaan ja ammattilaisen välillä sekä rohkaisua ja osaavaa ohjausta.

Koti on jokaiselle tärkeä paikka, johon liittyy seinien lisäksi paljon myös muistoja, kokemuksia ja tunteita. Milloin tai miksi kotia pitäisi muuttaa? Vanhustyön keskusliiton korjausneuvontaverkosto auttaa +65-vuotiasta väestöä, kun kysymyksiä kodin muutostöistä tulee eteen. Korjausneuvojat auttavat muutostöiden suunnittelussa ja avustushakemuksissa. He tekevät tiivistä yhteistyötä myös kuntien henkilöstön kanssa esimerkiksi kotikuntoutuksen mahdollistavissa asioissa.

– Esteettömyyden edistäminen ja kotona asumisen turvaaminen mahdollisimman pitkään on neuvonnan punainen lanka, painottaa korjausneuvonnan päällikkö Jukka Laakso.

Tutustu korjausneuvontaan videon avulla

Mitä korjausneuvonta on, siitä saa konkreettisen käsityksen Vanhustyön keskusliiton julkaisemalla uudella videolla. Videolla Päijät-Hämeen korjausneuvoja Kari Tahvanainen kertoo korjausneuvojien arkeen liittyvistä asioista. Videolla haastatellaan myös asiakkaita. 

Teemaan liittyvistä asioista voit tulla keskustelemaan kasvokkain Hyvä Ikä -messuille. Messut järjestetään 20.–21.10. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen yhteydessä on paljon tietoiskuja, lavaohjelmaa ja erilaisia asiantuntijaseminaareja. Tapahtumaan osallistuu tuhansia vanhustyön ammattilaisia, päättäjiä, asiantuntijoita sekä ikääntyviä kuluttajia ja heidän omaisiaan. Vanhustyön keskusliiton toimijat tapaat osastolla 102.

Millaista arkea tukevaa teknologiaa haluan huomenna kotiini? – Tätä on tarjolla tänään! -seminaari pidetään Tähtien Salissa 21.10. klo 9.30-12.00. Tule osallistumaan maksuttomaan seminaariin ja kertomaan omat kysymyksesi ja toiveesi.

Lisätietoja

Tarja Rantee, projektipäällikkö, Kotiturva-hanke, 050 463 4868, tarja.rantee a vtkl.fi

Jukka Laakso, korjausneuvonnan päällikkö, 040 502 3807, jukka.laakso a vtkl.fi

Leena Valkonen, viestintäpäällikkö, 050 421 0762, leena.valkonen a vtkl.fi

 Takaisin