Toimintatonnilla hyvän mielen pihajuhlat

Viestintä, 9.9.2016

Koillis-Helsingin lähimmäistyö Milja ry järjesti asukkailleen pihajuhlat Ilmarisen ja VTKL:n jakaman toimintatonnin turvin. Juhlista jäi hyvä mieli sekä asukkaille että henkilökunnalle.

Helsingin Malmilla sijaitsevassa Miljan palvelutalossa järjestettiin pihajuhlat, johon kutsuttiin mukaan läheisen Hietakummun ala-asteen kolmannen luokan oppilaat. Milja ry:n toiminnanjohtaja Marie Anttila kertoo, että tavoitteena oli yhdistää palvelutalon asukkaat, eläimet ja lapset yhteiseen pihajuhlaan.
– Tällainen harvinaislaatuinen tapahtuma ja elämys toisi erittäin paljon iloa asukkaidemme elämään!

VTKL:n ja Ilmarisen toimintatonnin avulla järjestettiin pihajuhlat grilliruokatarjoiluineen. Paikalle saatiin myös pari ”Hyvänmielen alpakkaa”.  
– Mukaa kutsuttiin myös Hietakummun ala-asteen kolmas luokka, joka on talven aikana käynyt vierailemassa palvelutalossa. Asukkaiden ja lasten välille on syntynyt läheiset ja lämpimät välit, Anttila kertoo.

Juhlia vietettiin syyskuisena tiistaina aurinkoisessa säässä. Ulos saatiin houkuteltua kaikki kynnelle kykenevät asukkaat. Juhliin saapui myös valtaosa Hietakummun ala-asteen kolmasluokkalaisista.
– Tunnelma oli erittäin lämmin ja asukkaat nauttivat ulkona olosta, siitä huolimatta, että sää oli hieman kolea.

Keittiö grillasi kaikille kotitekoisia hampurilaisia ja tarjosi jälkiruoaksi brownieta kermavaahdolla. Juhlien kohokohtana olivat "Hyvän mielen alpakat" Sandra ja Bonita. Alpakat olivat valtaosalle uusi elämys. Kysymyksiä ja mielenkiintoa riitti. Eläintenhoitaja Tarja Jokinen ja hänen avustajansa jaksoivat vastata kaikkiin kysymyksiin ja huomioida kaikki ympärillä olevat.      
– Alpakoille sai antaa namia ja he tulivat tervehtimään sekä lapsia että vanhuksia. Lopuksi alpakat menivät sisälle ryhmäkotiin tervehtimään muutamaa asukasta, jotka eivät itse kyenneet tulemaan ulos, kuvailee Anttila.

Olemme erittäin kiitollisia siitä, että saimme mahdollisuuden yllättää asukkaamme järjestämällä kyseiset juhlat! Marie Anttila kiittää.

banneri

Takaisin
Toimintatonnilla hyvän mielen pihajuhlat alpakka2


alpakka1


alpakka4