Syksy 2016 on tuonut uusia työntekijöitä Vanhustyön keskusliittoon

Viestintä, 5.9.2016

VTKL:ssa on syksyn 2016 tehdessä tuloaan aloittanut neljä uutta työntekijää. Ensimmäisenä heistä aloittivat talous- ja hallintopäällikkö Christer Fallström sekä Kotiturva-hankkeen projektisuunnittelija Anna Ukkonen.

Christer Fallström aloitti 1.8.2016 talous- ja hallintopäällikkönä saaden kuukauden ajan monipuolista perehdytystä työtehtäväänsä toiminnanjohtajalta Satu Heliniltä, eläkkeelle siirtyvältä talousjohtajalta Ilgiz Asisilta ja muilta kollegoilta. Koulutukseltaan Christer on kauppatieteiden maisteri ja farmaseutti. Hän on työskennellyt kaksikymmentä vuotta isänsä ja veljensä kanssa yksityisyrittäjänä elintarvikealan maahantuonti- ja tukkumyyntiyrityksessä. Perheen myytyä liiketoiminnan, Christer on työskennellyt talous- ja henkilöstöpäällikkönä maahantuontia ja tukkumyyntiä harjoittavassa toiminnassa. Järjestötyökokemusta hänellä on edeltävästä työpaikastaan, Helsingin juutalaisesta seurakunnasta, joka hallinnoi paitsi jäsenistö-, uskonto-, kulttuuri- ja perinneasioita myös yksityistä koulua, päiväkotia, vanhainkotiyksikköä ja hautausmaan ylläpitoa. 

Hänen harrastuksiinsa kuuluvat luonnossa liikkuminen, pyöräily, piha- ja puutarha-askareet sekä pallopelit.
– Olen asunut koko lapsuuteni ja nuoruuteni Etelä-Sipoossa, haja-asutusalueella, joten luonto ja sieni- sekä marjametsät olivat aina lähellä. Isä toimi yli kymmenen vuotta paikallisen urheiluseuran puheenjohtajana, joten siksi olen lapsesta saakka harrastunut monipuolisesti eri urheilulajeja. Lapsena menimme isoveljeni kanssa aina naapurissa asuneiden isovanhempiemme luokse, kunnes vanhempamme tulivat töistä kotiin. Isoisä ja isoäiti opettivat ”vanhan kansan” tapoja, kotiaskareiden saloihin ja antoivat elämänkokemuksistaan evästystä elämään. 

Anna Ukkonen aloitti Kotiturva-hankkeen projektisuunnittelijana elokuussa. Työn ohessa hän viimeistee yhteiskuntatieteen maisterin opintoja, pääaineenaan sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinto. Lisäksi hän on sairaanhoitaja AMK, joten hänellä on monipuolista kokemusta sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä ikääntyneiden ihmisten kanssa toimimisesta.

– Olen kiinnostunut hyvinvointipalvelujen tiedonhallinnasta, teknologiasta sekä erityisesti sen käyttöönottoon ja käytettävyyteen liittyvistä teemoista. Kotiturva-hankkeessa yhdistyy hienolla tavalla teknologian käyttöönoton edistäminen ja ikääntyneiden ihmisten kotona asumisen tukeminen. Odotan innolla tulevia kohtaamisia ja yhteistyötä, Anna sanoo. 

Marjo Pääkkö aloitti 1.9.2016 Pohjois-Suomen ja Lapin Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajana. Koulutukseltaan Marjo on filosofian maisteri ja opiskellut pääaineenaan kirjallisuutta. Kulttuurialan lisäksi hän on työskennellyt järjestösektorilla mm. ennaltaehkäisevän hyvinvointityön kehittämishankkeissa seniorityön ja vapaaehtoistoiminnan parissa sekä kansalaisopistolla kurssitoimintaa koordinoimassa.

 Hänen mielenkiinnon kohteisiinsa kuuluu mm. kulttuuri ja tarinat eri muodoissaan:
– Luen mielelläni kirjoja, ja musiikki ja elokuvat ovat tärkeä osa arkeani. Harrastan joogaa, nautin luonnosta ja ystävien kanssa vietetystä ajasta sekä kokkailen ja mökkeilen mielelläni. Vapaa-aikaani kuuluu myös vapaaehtoistoiminta: olen mukana paikallisten mielenterveys- ja kirjoittajayhdistysten hallitustyöskentelyssä, Marjo kertoo.

 – Ikääntyneet ihmiset ovat sydäntäni lähellä, ja teen mielelläni työtä, joka edistää heidän hyvinvointiaan ja ilostuttaa arkea. Mielenkiintoinen, ihmisläheinen ja monipuolinen järjestötyö arvoiltaan läheisellä työnantajalla veti minua myös puoleensa. Alueohjaajan työssä pääsen hyödyntämään mukavasti aiempaa taustaani ja osaamistani, mutta myös oppimaan paljon uutta ja tutustumaan uusiin verkostoihin. Odotan innolla ja ilolla tulevaa! 

Laura Rautiainen on ohjannut Ystäväpiiri-ryhmiä jo vuodesta 2006 alkaen. Ystäväpiiri-kouluttajaksi hän valmistui vuonna 2007. Jyväskylässä asuva Laura aloittaa Länsi- ja Sisä-Suomen sekä Lounais-Suomen Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajana 15.9.2016. Koulutukseltaan Laura on Geronomi AMK.

– Olen työskennellyt sosiaaliohjaajana vanhustyön kentällä, olen muun muassa saanut olla mukana kehittämässä ja toteuttamassa toimintaa iäkkäille omaishoitoperheille. Opiskelen parhaillaan gerontologiaa työn ohessa.

Laura kertoo, että hän on Ystäväpiiri-ryhmien ohjaamisen ja Ystäväpiiri-ohjaajien kouluttamisen myötä huomannut ryhmätoiminnan vaikutukset.

– Olen työn kautta nähnyt miten yksinäisyys koskettaa eri elämäntilanteissa olevia ikäihmisiä. Ystäväpiiri-ohjaajat tekevät mahtavaa työtä, ja koen olevani onnekas päästessäni kehittämään Ystäväpiiri-toimintaa.Takaisin
christerf.jpg

Christer Fallström


Anna Ukkonen.jpg

Anna Ukkonen

marjop.jpg

Marjo Pääkkö

Laura.jpg

Laura Rautiainen