Virkistystoimintaa toimintatonnin avulla Kosenkodissa

Virkistystoimintaa toimintatonnin avulla Kosenkodissa

Viestintä, 17.5.2016

Ylämaan Kosenkotiyhdistys järjesti tänään 17.5. nukketeatteriesityksen vanhuksille ja lapsille. Esitys toteutettiin Ilmarisen ja VTKL:n jakamien toimintatonnien turvin. Rahaa jäi vielä kesäisten toriretkien toteuttamiseen.

Kosenkoti sijaitsee Lappeenrannan eteläisessä kaupunginosassa, entisen Ylämaan kunnan keskustassa. Palvelukodin asukkaiden keski-ikä on noin 86 vuotta. Maantieteellisestä sijainnista johtuen Kosenkodin henkilökunnalla on suuri haaste sisällöltään vaihtelevan virkistystoiminnan järjestämiseksi. Lisähaastetta tuo se, että asukkaiden mahdollisuudet poistua kirkonkylältä tai jopa omasta kodistaan ovat heikot, toisilla jopa olemattomat.

Tänään iloittiin nukketeatteri Satumatkojen esityksestä Hölmölän kylässä yhdessä vanhusten ja Ylämaan ala-asteen koululaisten kesken. Tarina riemastutti niin nuoria kuin varttuneita katsojia.

- Kesäkuussa tehdään toriretkiä Lappeenrannan kauppatorille asukkaiden kanssa. Asukkaat saavat kuljetuksen ja saavat nauttia torilla Lappeenrannan perinneherkkuja, atomeja ja vetyjä ja kahvit.  Alkukesän kukkaloisto ja kesän ensimmäiset mansikat tuovat monelle ikäihmiselle muistoja omasta nuoruudesta. Niitäkin aikoja torilla muistellaan ja jaetaan kokemuksia. Kauppatorilla liikkumisessa ja kahvituksessa avustavat  koripalloseura Catzin nuoret pelaajat. Näin tarjoutuu mahdollisuus sukupolvien väliseen vuorovaikutukseen ja kanssakäymiseen. Myös asukkaiden omaiset ovat tervetulleita toriretkille tapaamaan omaisiaan, kertoo toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Marttinen Kosenkotiyhdistyksestä ja jatkaa:

– Tarkoituksenamme on ylläpitää asukkaillemme kuntouttavaa ja toimintakykyä ylläpitävää virkistystoimintaa mahdollisuuksien mukaan. Haluamme tarjota asukkaillemme mielenvirkeyttä, jutunjuurta, mahdollisuutta muistella, odotuksia ja haaveita jatkossakin. Näillä nyt toteutettavilla viriketoiminnoilla asukkaidemme elämään saadaan aikaan sukupolvien välistä, ikäihmisten arkea piristävää vuorovaikutusta. Vanhusten, lasten ja nuorten tapaaminen on ensiarvoisen tärkeää kaikille osapuolille. Tapaamisia muistellaan vielä pitkän aikaa puolin ja toisin, 

banneri

Takaisin