Kätketyt äänet -kampanjapäivä ikääntyneiden kaltoinkohtelua vastaan 15.6.2016

Kätketyt äänet -kampanjapäivä ikääntyneiden kaltoinkohtelua vastaan 15.6.2016

Viestintä, 23.5.2016

Tervetuloa viettämään kansainvälistä ikääntyneiden kaltoinkohtelun ja väkivallan vastaisen kampanjapäivän Suomen päätapahtumaa Mikkeliin 15.6.2016.

Kampanjaa vietetään ympäri maailmaa jo 11. kertaa. Suomessa kampanjapäivä tunnetaan paremmin nimellä Kätketyt äänet.

Mikkelissä päätapahtuma alkaa 15.6 yleisötapahtumalla Kauppakeskus Stellassa klo 9.00. Kampanjapäivän avaa Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen. Tervehdykset tuovat Itä-Suomen aluehallintovirastosta ylijohtaja Elli Aaltonen ja valtakunnallisista vanhusjärjestöistä toiminnanjohtajan Virpi Dufva Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitosta ja toiminnanjohtajan Satu Helin  Vanhustyön keskusliitosta. Stellassa paikalla on myös päätapahtuman järjestäjäyhteisöjen edustajia. Esiintyjinä Trio Zihkodos ja tanssiryhmä Kepeät jalat.

Päivä jatkuu mielenkiintoisella avoimella keskustelutilaisuudella Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa klo 13.00. Keskustelun teemana on ikääntyneiden ihmisten turvallinen kotona asuminen ja kaltoinkohtelun ehkäiseminen. Keskustelun juontaa toimittaja Tiina Merikanto. Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja.

Mikkelin päätapahtuman lisäksi Kätketyt äänet –kampanjapäivänä järjestetään tapahtumat myös Oulussa ja Tampereella. Lisää kampanjasta ja sen vietosta www.katketytaanet.fi.

Päätapahtumassa Mikkelissä mukana: Kirkkohallitus, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki, Mikkelin Setlementti ry, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Mikkelin seudun Muisti ry, Mikkelin vanhusneuvosto,  Poliisihallitus/Poliisiammattikorkeakoulu, Suomen lähi- ja perushoitajien liitto, SuPer ry, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Tukinainen ry, Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry, Vanhustyön keskusliitto ry sekä Viola – Väkivallasta vapaaksi ry.Takaisin