Uutta Vahvike-aineistopankissa: Sanataidetta ja huoneentauluja

Viestintä, 21.4.2016

Verkossa vapaasti käytössä olevaan Vanhustyön keskusliiton Vahvike-aineistopankkiin on lisätty uusia otteita puhuttua sanataidetta sekä huoneentauluja. Vahvikkeen materiaalit on tarkoitettu iäkkäiden ihmisten ryhmä- ja viriketoiminnan tukemiseen mm. palvelutaloissa, hoivakodeissa sekä erilaisissa ryhmissä ja kerhoissa.

Vahvikkeesta löytyy nyt Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry:n Kulttuurista muistoja -hankkeessa tuotettu Elämän seikkailu ei ikää katso -äänikirja ja siihen Äänikirjan innoitusopas. Innoitusoppaasta voi katsoa vinkkejä muidenkin kuunneltavien tarinoiden käsittelyyn.

Huoneentaulut ovat vanha perinne. Monen kodin seinällä on ollut kankaalle ommeltuja tekstejä ja kuvia, jotka ovat välittäneet elämänohjeita, kannustaneet ja suunnanneet huomiota pois arjen harmaudesta. Tulostettavilla huoneentauluilla on helppo elävöittää tyhjiä seiniä. Niiden avulla ajankulua voi rytmittää vuodenkierron mukaisesti. Käytä kannustavia tekstejä ja kuvia, joissa on myös huumoria.

Tauluja voi käyttää hoivan apuna, orientaation ja ryhmätoiminnan tukena. Tauluihin voi hankkia tyylikkäät vaihtokehykset, mutta niitä kannattaa tulostaa myös kädessä pideltäviksi - katseltaviksi ja keskusteltaviksi. Paljon käsissä pideltävät kannattaa laminoida.

Klikkaa sisään www.vahvike.fi.Takaisin
Uutta Vahvike-aineistopankissa: 
Sanataidetta ja huoneentauluja Jos sinulla ystava Vahvike