Kohtaamistaiteen ryhmä antoi iloa ja merkitsi paljon

Kohtaamistaiteen ryhmä antoi iloa ja merkitsi paljon

Viestintä, 7.4.2016

VTKL:n senioirtoiminta järjesti Kohtaamistaiteen ryhmää Helsingissä Syystien monipuolisessa palvelukeskuksessa 5.2.–24.3.2016. Ryhmää ohjasivat Anu Lintilä Vanhustyön keskusliitosta ja Virva Nissinen, jotka suorittavat Tikkurilan Laureassa Kohtaamistaiteen ohjaajan opintoja.

Ryhmä oli suunnattu yli 65-vuotiaille, joilla on alkuvaiheen muistisairaus. Kohtaamistaide on moniaistista, luovaa, voimavaroja lisäävää, aivotoimintaa virkistävää ja iloa tuottavaa taiteen käyttöä.

Kohtaamistaiteen teoksista on koottu taidenäyttely joka on esillä 13.4.2016 asti Syystien monipuolisessa palvelukeskuksessa ensimmäisen kerroksen aulassa os. Takaniitynkuja 3, Helsinki. Palvelukeskus on avoinna ma-pe klo 8–17. 

Kohtaamistaiteesta saa tukea erilisissa elämäntilanteissa ja sitä on käytetty menetelmänä mm. lastensuojelussa, kehitysvammaisten ryhmissä, mielenterveyskuntoutujien tukena, työhyvinvointia tukevana toimintana sekä omaishoitoperheillä ja ikääntyneiden ihmisten kanssa. Taiteen tekeminen on porrastettu niin, että kokematonkin tekijä pääsee nauttimaan taiteen tekemisen esteettisestä lumosta ja teoksensa arvostavasta katselusta yhdessä vertaisryhmän kanssa. Kohtaamistaide pohjautuu japanilaiseen Clinical Art -systeemiin.

Ryhmään osallistuneiden palautetta:

”Uskaltauduin lähtemään taideryhmään huolimatta siitä, etten uskonut löytäväni itsestäni mitään taiteellisuutta. Yllätyin iloisesti!”
”Ryhmä paransi mielialaani.”
”Ryhmässä työskentely antoi minulle iloa ja merkitsi paljon.”
”Sain uusia ystäviä, ainakin yhden.”
”Minun luovuuteni on puhjennut kukkaan. Voin henkisesti paremmin. Olen todella nauttinut ryhmästä ja kaikesta tekemisestä ja iloinnut myös siitä, että tuotokseni on otettu vastaan.”Takaisin