Aitoja kohtaamisia kahvin äärellä

Viestintä, 11.4.2016

VTKL:n Ystäväpiiri-toiminnan 10 vuotista taivalta on juhlittu Kuopiossa, Helsingissä ja Tampereella. Aitoja kohtaamisia kahvin äärellä -juhlakahveille on osallistunut suuri joukko Ystäväpiiri-ryhmäläisiä läheisineen. VTKL:n ja Pauligin Paula tarjoamat juhlakahvit järjestetään kuluvalla viikolla Turussa ja Oulussa.

– Olemme onnellisia työmme tuloksista. Jo useiden tuhansien iäkkäiden ihmisten yksinäisyys on vähentynyt toimintamme aikana.Juhlimme hyviä tuloksia yhdessä iäkkäiden Ystäväpiiri-ryhmäläisten kanssa. He ovat meille ehdottomasti tärkeimmät juhlavieraat, toteaa Anu Jansson, joka vastaa Vanhustyön keskusliitosssa Ystäväpiiri-toiminnasta. 

Pauligin Paulana työskentelevä Maija Niemi toteaa, että hyvät ja aidot kohtaamiset ovat hyvinvoinnin avaintekijä – ja erityisesti kohtaamisten merkitys korostuu pitkiä aikoja omissa oloissaan viettävien ikääntyneiden ihmisten kohdalla. – Olen iloinen, että voin olla itse mukana kohtaamassa vanhuksia, joiden elämänkokemuksen tuomaa viisautta arvostan äärettömästi.  

– Kahvin äärellä kohtaaminen on aina hyvin luontevaa ja läsnä olevaa. Tulevissa juhlakahvitapahtumissa yhdistyvät luonnollisella tavalla kahvi ja Pauligilla vallitseva välittäminen, Niemi jatkaa ja toivoo jo 50-luvulta asti toimineen Paulan herättävän juhlavieraissa muistoja, joista käydä vilkasta keskustelua.

Hankkeessa on nykyisen Paulan ohella myös 60-luvulla Paulana toiminut Anja Tammilehto, joka on lupautunut mukaan Oulun tilaisuuteen, Anu Jansson paljastaa.

– Jokainen muistaa varmasti punaisen kahvipurkin kyljessä Paulana iloisesti hymyilleen Anjan ja muistoja riittänee jaettavaksi puolin ja toisin.

Aitoja kohtaamisia kahvin äärellä seuraavan kerran Turussa 12.4. ja Oulussa 14.4.

Mitä Ystäväpiiri-toiminta on? Katso https://youtu.be/bSEn9eWtps

Ystäväpiiri-toiminta Kunta-tv.ssäTakaisin
Aitoja kohtaamisia kahvin äärellä

Kuvia Kuopion ja Helsingin tilaisuuksista.

kuopio.jpg kuopio1.jpg 20160406_130032muok.jpg helsinki1_muok.jpg Tampere.jpg

Ystäväpiiri-alueohjaajat Minna Partanen (vas.) ja Heidi Rytky-Ylinen malttoivat pystähtyä yhteiskuvaan Pauligin Paulan, Maija Niemen kanssa Tampereen kahvitilaisuudessa.