Linnunpönttötalkoot olivat iso menestys

Viestintä, 29.3.2016

Tampereen Vanhuspalveluyhdistyksen aloitteesta järjestettiin Kuuselakeskuksessa ennen pääsiäistä linnunpönttötalkoot, johon osallistui iso joukko niin päiväkoti-ikäisiä lapsia kuin Seniorikeskuksen vanhuksia. Tempauksella osallistuttiin valtakunnalliseen Miljoona pönttöä -talkoisiin.

Pönttöjä oli valmisteltu niin, että varsinainen tekeminen oli helppoa ja turvallista. Seniorikeskuksen vanhukset olivat jo ennakkoon tuunanneet pönttöjä koristelulla ja Kuuselan päiväkodin lapset olivat tehneet kullekin ryhmälle oman pöntön. Talkoopäivän aamuna lapsia, aikuisia ja vanhuksia meni lähimetsään kiinnittämään jo valmiita pönttöjä.

– Pelkästään metsään meneminen riemastutti kaikkia. Yhdessä valikoitiin sopivat puut linnunpönttöjen kiinnitykseen. Nyt lapset ja ikääntyneet voivat käydä lähimetsässä tutustumassa pönttöihin muulloinkin. Linnunpöntöt aiheuttivat keskustelua lasten ja aikuisten kesken. Eräs ikääntynyt herra kyselikin lapsilta, tietävätkö he miksi linnunpönttöjen lentoaukkoon laitetaan suojapelti. Yhdessä pohdittiin myös, mikä lintu pönttöihin mahtaa tulla asumaan sekä kuinka lähekkäin pöntöt voidaan laittaa, jotta linnuilla on pesimisrauha, kertoo sosiaaliohjaaja Taru Malinen Tampereen Vanhuspalveluyhdistyksestä.

Ilo ja jännitys jatkuu edelleenkin, sillä yhteen linnunpönttöön on yhdistetty kamera, jonka videokuvaa voi seurata Kuuselakeskuksen aulan televisiosta. Kaikkia jännittää, milloin uusi asukas ilmestyy pönttöön.

Tarvikkeita oli tarjolla yhteensä 115 linnunpönttöön. Kuuselakeskukseen oli kutsuttu iltapäiväksi myös naapurustoa ja alueen asukkaita rakennustalkoisiin.

– Alusta lähtien pihalla oli tohina ja kolina, kun alueen asukkaat muokkasivat itselleen pönttöjä, tarvikkeet menivät hetkessä. Ohessa juotiin lämpimät mehut ja nautittiin ulkona olemisesta. Linnunpönttöjä oli tekemässä lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia, tunnelma oli iloinen ja puuhakas, Taru Malinen nauraa. 

Maaliskuun alussa käynnistyneessä linnunpönttökampanjassa ovat mukana Suomen suurimmat luontotoimijat. Tavoitteena on tutustuttaa kansalaisia lintumaailmaan ja samalla tuoda helpotusta lintumaailman asuntopulaan.  Pirkanmaalta Miljoona pönttöä -talkoissa mukana ovat Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry, Pirkanmaan Senioripalvelut Oy, Rautia Tampere, Puutoimi Oy ja Nättikeittiöt Oy.

banneri

Takaisin
Linnunpönttötalkoot olivat iso menestys Linnunpönttötalkoot