Ystäväpiiri kiinnosti Jyväskylän Pelaamossa

Viestintä, 17.2.2016

Vanhustyön keskusliiton alueohjaaja Heidi Rytky-Ylinen esitteli Jyväskylän Forumin Pelaamossa perjantaina 12.2. Ystäväpiiri-toimintaa. Tarjolla on juttuseuran lisäksi kahvia, karkkia ja keksejä.

– Täällä oli erittäin positiivinen meininki. Heidi oli todella ihana, ja hän oli suunnitellut hyvin, mitä puhui asiakkaillemme, kertoo pelisaliasiakaspalvelija Sanna Forumin Pelaamosta ja jatkaa:

– Sekä asiakkaat että henkilökunta kuunteli kiinnostuneena Heidiä, ja toivommekin, että hän sai täältä muutaman vanhemman ihmisen mukaan Ystäväpiiritoimintaan.

Jyväskylän Forumin Pelaamosta löytyy nyt Ystäväpiirin ja Vanhustyön keskusliiton esitteitä, joita henkilökunta voi tutkia yhdessä asiakkaiden kanssa.

Samantyyppiset esittäytymiset ovat Sannan mukaan tervetullut lisä pelisalin arkeen Jyväskylässä.

Ystäväpiiri lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä

RAY tukee Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toimintaa, jonka tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä sekä auttaa heitä löytämään uusia ystäviä. Ystäväpiirejä luotsaavat koulutetut Ystäväpiiri-ohjaajat.

Jyväskylässä alkaa kevään 2016 aikana neljä uutta Ystäväpiiri-ryhmää, joiden sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Usein ryhmissä keskustellaan kahvin äärellä sekä hyödynnetään paikallisia taide-, kulttuuri- ja liikuntapalveluja.

Kaikki alkavat Ystäväpiiri-ryhmät löytyvät Vanhustyön keskusliiton nettisivuilta: www.vtkl.fi/ystavapiiri-toiminta

– Ystäväpiirien tulokset ovat mielestäni loistavia: 90% osallistujista kokee yksinäisyyden tunteen lievittyneen ryhmätoiminnan aikana, 70% löytää ystävän, 60% ryhmistä jatkaa omatoimisesti ohjattujen kertojen jälkeen ja 98% osallistujista suosittelee toimintaa muillekin, Heidi Rytky-Ylinen kertoo.Takaisin
Ystäväpiiri kiinnosti Jyväskylän Pelaamossa avustusjarjesto esittaytyy pelaamossa