Digitaalisuus on uusille eläkeläisille mahdollisuus

Digitaalisuus on uusille eläkeläisille mahdollisuus

Viestintä, 5.2.2016

Vakuutusyhtiö Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton yhteisessä iAreenassa keskusteltiin tänään aiheesta miten digitalisaatio muuttaa ikääntyneen arkea.

Tilaisuudessa julkistettiin Ilmarisen ja OP:n tekemä tutkimus nuorten eläkeläisten verkon käytöstä ja julkistettiin Vanhustyön keskusliitossa kehitetty SeniorSurf-toimintamalli nettiopastuksen käynnistämiseksi iäkkäille ihmisille.

Tutkimuksesta selviää, että uudet eläkeläiset asioivat verkossa aktiivisesti.  Lähes jokaisella on käytössään tietokone, tabletti tai älypuhelin. Eläkeläiset suhtautuvat omiin verkkotaitoihinsa positiivisesti ja haluavat kehittää niitä myös jatkossa. Tutkimuksen esittelivät Ilmarisen asiakaspalvelujohtaja Minna Hakkarainen ja  OP:n digitalisaatiosta ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Harri Nummela.

Lisää tutkimuksesta voit lukea alla olevasta tiedotteesta.

iAreena tiedote 2016
33 KB, päivitetty 5.2.2016


VTKL:n SeniorSurf-toimintamallissa ikääntynyt toimii vertaisohjaajana

Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Satu Helin esitteli iAreena-tilaisuudessa valtakunnallisen SeniorSurf-toimintamallin, jossa iäkkäät ihmiset opastavat toinen toisiaan käyttämään tietotekniikkaa.

Toimintamalli on kehitetty palvelemaan erilaisia organisaatioita, ja sitä on testattu muun muassa palvelutaloissa, kirjastoissa, hyvinvointikeskuksissa ja eläkeläisyhdistyksissä. Miten käynnistän nettiopastuksen materiaali löytyy netistä SeniorSurf-sivulta. Sivuilta löytyy myös muuta opastusmateriaalia sekä videoita nettiopastustoiminnan käynnistämiseen.

Seminaarissa myös muita ajankohtaisia teemoja

Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton järjestämän iAreenan teemana oli tänä vuonna Miten digitalisaatio muuttaa ikääntyneiden arkea? Tapahtuma järjestettiin nyt kuudennen kerran.

Tuoreet eläkeläiset verkossa - tutkimuksen esittelivät Ilmarisen asiakaspalvelujohtaja Minna Hakkarainen sekä OP Ryhmän digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen johtaja Harri Nummela.  Lisäksi tapahtumassa puhui liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aiheenaan digitaaliset seniorivuodet. Professori Pertti Saariluoma Jyväskylän yliopistosta pohti, miten ikääntyneet oppivat käyttämään teknologiaa.

Toimittaja Johanna Korhosen luotsaamassa paneelikeskustelussa päivän teemaan pureutuivat johtava asiantuntija Kimmo Haahkola Sitrasta, eHoiva Palveluverkon toimitusjohtaja Juha Hietasarka sekä projektitutkija Reija Kuoremäki Jyväskylän yliopiston Agora-Centeristä.

Lisätietoja tutkimuksesta

Minna Hakkarainen, asiakaspalvelujohtaja, Ilmarinen, p. 0503667467, minna.hakkarainen (at) ilmarinen.fi
Jouni Vatanen, tutkija, Ilmarinen, p. 0505712309, jouni.vatanen (at) ilmarinen.fi 
Harri Nummela, digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen johtaja, OP Ryhmä, haastattelupyynnöt viestinta (at) op.fi , p. 050 5239904

Lisätietoja SeniorSurf-toimintamallista

Satu Helin, toiminnanjohtaja, Vanhustyön keskusliitto, 050 428 5244, satu.helin (at) vtkl.fi

Tiina Etelämäki, projektisuunnittelija, Vanhustyön keskusliitto, 050 343 5955, tiina.etelamaki (at) vtkl.fi
Leena Valkonen, viestintäpäällikkö, Vanhustyön keskusliitto, 050 421 0762, leena.valkonen (at) vtkl.fi

  Takaisin