Ideoita, sisältöjä ja tietoa digipalveluista

Tietotekniikka on väline mielenkiintoisiin ja tärkeisiin palveluihin pääsemiseen. Mitähän kaikkea siellä sisällöissä sitten on, joita voisi nostaa teemapäiviin tai viikoittaisiin opastuksiin?

Konkreettisia opastusmateriaaleja löydät täältä. SeniorSurf-päivään liittyvää aineistoa löydät täältä. Tälle sivulle on koottu erilaisia kiinnostavia ja tärkeitä palveluja ja sisältöjä netissä. 

Mediasivistysmateriaali NetikäsLähiVerkko
Netikäs on kuusiosainen julkaisusarja, josta on nyt julkaistu neljä ensimmäistä osaa: Media ennen ja nyt, Sosiaalinen media, Tietoturva ja Tekijänoikeudet.

Omakanta kansalaisille: Omakannan verkkokoulu / Mina Kanta-sidor med hjälp av webbskolan
Verkkokoulussa voit tutustua Omakannan sisältöihin ilman kirjautumista. Brochures are also available in many languages

Kansallinen Terveysarkisto: Kanta.fi 
Omakanta on kansalaisille suunnattu palvelu, jossa voi katsoa omia sähköisiä resepti- ja terveystietoja internetistä.

Kansalaisportaali Suomi.fin Ikääntyvän palveluopas
Oppaassa esitetään käytännön tietoa siitä, mitä ikääntyvän ihmisen eri elämäntilanteissa kannattaa ottaa huomioon sekä mitä apua ja tukea julkishallinto ja järjestöt tarjoavat.

Kansalaisneuvonta: www.kansalaisneuvonta.fi
Kansalaisneuvonta ohjaa oikeaan julkiseen palveluun ja neuvoo palveluiden käytössä. Asioida voi mm. chatin kautta, kuvapuheluna, sähköpostitse ja puhelimitse.

Kansallisen palveluarkkitehtuurin viestintäkanava: eSuomi.fi. Suomi.fi on uusiutumassa, tämä sivusto tukee sen uusiutumisen viestintää.

Demokratia.fi: Demokratia.fi
Sähköiset demokratiapalvelut ovat oikeusministeriön ylläpitämiä ja maksuttomia verkkopalveluja. Ne auttavat löytämään reittejä vaikuttamiseen.

Kela: Eläkeläisen tuet Kelasta

Celia: Celian äänikirjat
Celia tuottaa ja välittää äänikirjoja. Suurin käyttäjäryhmä ovat ikäihmiset, jotka heikkonäköisyyden, heikon lihaskunnon tai muulla tavoin alentuneen toimintakyvyn vuoksi eivät pysty käyttämään tavallista kirjaa. 

Finna.fiwww.finna.fi
Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville yhdestä paikasta.

Digi - Kansalliskirjaston digitoidut aineistot: digi.kansalliskirjasto.fi
Palvelusta löytyy digitoituja historiallisia sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Palvelussa lehdet näkyvät vuoteen 1910 asti ja niitä voi käyttää vapaasti. 

Ikinörtti-blogi, jossa käsitellään tietotekniikkaa ikääntyneen ihmisen silmin: ENTER ry

Sovelluksia tableteilleSenioriVerkko

Nettietiketti:Oppimateriaalikeskus Opike

Puuttuuko jokin oleellinen sisältö tai palvelu?

Voit ehdottaa meille sisältöjä ja palveluita, jos tuntuu että tästä puuttuu jotain. Laita viestiä: seniorsurf(at)vtkl.fi.

Maapallo