SeniorSurf

SeniorSurf rohkaisee ikääntyneitä ihmisiä tarttumaan tietokoneisiin ja nettiin. Opetella voi itsekseen, naapurin avulla tai mennä ikääntyneitä ihmisiä nettiasioissa opastavaan yhdistykseen tai oman alueen kirjastoon. Ja kun asian on oppinut, voi alkaa vaikkapa opastamaan muita.

Suomessa edelleen lähes 500 000 ikäihmistä (yli 65-vuotiasta), jotka eivät käytä tietotekniikkaa. Yleisesti he ovat kuitenkin kiinnostuneita tietotekniikasta ja muustakin teknologiasta. Ikääntyneillä ihmisillä tulee olla mahdollisuus tutustua tietokoneisiin ja internetiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin sekä saada opastusta. Erinomainen tapa nettiopastukseen ovat vertaisohjaajat, eli toiset ikäihmiset, jotka opastavat tietokoneiden ja netin käytössä. Myös SeniorSurf-päivä on hyvä keino tuoda tietotekniikkaa tutuksi ja lähelle.

Seuraavaa SeniorSurf-päivää vietetään Vanhustenviikolla 4.10.2016

Lisätietoa SeniorSurf-päivästä täältä.

SeniorSurf-päivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Kuka vaan voi toimia järjestäjänä, teemapäivää koordinoi Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta. Kartalle päivitetään tasaisin väliajoin tietoomme tulevia SeniorSurf-päivän tapahtumia. Muistathan ilmoittaa omasikin!


Kirjastokaistan tekemä SeniorSurf-päivän video:

Nettiopastusta ja opastusmateriaaleja

Olemme juuri julkaisseet toimintamallin: Miten käynnistän nettiopastuksen?. Julkaisussa annetaan neuvoja ja vinkkejä nettiopastustoiminnan käynnistämiseksi esimerkiksi palvelutalossa, hyvinvointikeskuksessa tai kirjastossa. Julkaisu löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Tiedossamme olevia opastuspaikkoja löydät täältä ja opastusmateriaaleja on koottu tänne.

Digitalisaatio - ikäihmiset on hyvä huomioida omana kohderyhmänä

VTKL haluaa auttaa ikäihmisiä digitalisaation keskellä. Konkreettisia apuja ovat nettiopastuksen mahdollistaminen sekä tiedon vienti palveluntuottajille. Palveluiden sähköistäminen tuo monelle käyttäjälle haasteensa. Hyvien käyttöliittymien suunnittelu ja palveluihin opastaminen auttavat ikäihmisiä sähköistenkin palveluiden pariin.

SeniorSurfin painokelpoiset kuvat

SeniorSurfin kuvia saa käyttää omassa SeniorSurf-toiminnan viestinnässä. Kuvat voit ladata tästä. 

SeniorSurf Ihmiset
SeniorSurf Ihmiset
1.9 MB, päivitetty 2.10.2015
SeniorSurf maapallo
SeniorSurf maapallo
1.5 MB, päivitetty 2.10.2015
SeniorSurf ihmiset ja maapallo
SeniorSurf ihmiset ja maapallo
4.4 MB, päivitetty 2.10.2015

Yhteystiedot:

Tiina Etelämäki
Projektisuunnittelija
p. 050 343 5955
tiina.etelamaki(at)vtkl.fi seniorsurf(at)vtkl.fi

Facebook: @seniorsurf.suomi
Twitter: @SeniorSurfSuomi

Digitalisaatio