Ystäväpiiri-toiminta

Ystäväpiiri-toiminta lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä Ystäväpiiri-koulutuksen ja -ryhmätoiminnan keinoin.

Ystäväpiiri-koulutukseen hakeutuminen

Ystäväpiiri-koulutukseen voivat hakea kaikki iäkkäiden ihmisten ryhmänohjauksesta kiinnostuneet.

Hakijan ammattitausta voi olla esimerksiksi iäkkäiden ihmisten hoidossa, kuntoutuksessa tai sosiaalityössä. Koulutukseen voi osallistua myös vapaaehtoistyöntekijänä. Ystäväpiiri-koulutuksen tärkein osallistumisskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen.

Ystäväpiiri-ryhmää ohjataan parityöskentelynä, jolloin myös koulutukseen osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa.  Jo hakuvaiheessa sinun onkin hyvä tietää, kenen kanssa tulet ohjaamaan Ystäväpiiri-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi ohjaajaparia, mutta haluaisit silti osallistua Ystäväpiiri-koulutukseen, ota yhteyttä lähimpään Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajaan.

Huom. Vaikka osallistuisit koulutukseen toisella paikkakunnalla, voit ohjata koulutukseen kuuluvan Ystäväpiiri-ryhmän omalla paikkakunnallasi. Saat myös mentorointia eli työnohjauksellista tukea omalle paikkakunnallesi.

Ilmoittaudu Ystäväpiiri-koulutukseen Koulutukset ja tapahtumat -sivun kautta. Lomakkeen saatuamme otamme sinuun yhteyttä.

Haastattelemme kaikki koulutukseen hakeutuvat työparit. Haastattelu on tärkeä väline koulutukseen osallistuvien toiveiden ja tarpeiden kartoittamisessa. Haastattelussa keskustellaan myös iäkkäiden ihmisten yksinäisyyteen ja ryhmänohjaamiseen liittyvistä asioista.

Haastattelun jälkeen hakijoille ilmoitetaan koulutukseen hyväksymisestä.

Ystäväpiiri-koulutuksen esite.pdf
Ystäväpiiri-koulutuksen esite.pdf
242 KB, päivitetty 14.12.2017

Ystäväpiiri-koulutuksen kustannukset

Koulutuksen kustannukset ovat 100 € / henkilö (vapaaehtoistyöntekijälle maksuton)
Hinta sisältää:

  • viisi lähiopetuspäivää
  • lähiopetuspäivien aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin
  • kaksi ohjauskeskustelua oman mentorin kanssa ryhmäprosessin aikana
  • kirjallisen palautteen omalta mentorilta ryhmäkertojen etenemisestä
  • koulutusmateriaalin