Ystäväpiiri-toiminta

Ystäväpiiri-toiminta lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä Ystäväpiiri-koulutuksen ja -ryhmätoiminnan keinoin.

Ystäväpiiri-toiminta

Ystäväpiiri-toiminta on lääke iäkkäiden ihmisten yksinäisyyteen. Tutustu sivuihimme, katso videoita, lähetä sähköpostia tai soita meille. Kerromme mielellämme lisää.Tarjoamme Ystäväpiiri-koulutusta kaikille ryhmänohjaamisesta kiinnostuneille. Ryhmätoimintaa järjestetään iäkkäille ihmisille koulutettujen ohjaajien toimesta ympäri Suomea. Ystäväpiiri – yhdessä elämyksiä arkeen! ®

Ystavapiiri Ryhmalaiset Taidekuvien Aarella H

Ystäväpiiri-toiminta on iäkkäille ihmisille suunnattua tavoitteellista ryhmätoimintaa yksinäisyyden tunteen lievittämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut tähän mennessä yli 7000 iäkästä ihmistä. Ohjaajia on koulutettu jo lähes 800 ympäri Suomea. Ystäväpiiri-mallia hyödynnetään aktiivisesti mm. järjestöjen ja yhdistysten toiminnassa sekä kuntien vanhuspalveluissa. Toimintaa toteutetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Uusia ryhmänohjaajakoulutuksia käynnistyy, tule mukaan!

Ystäväpiiri-koulutus kehittää ja vahvistaa ryhmänohjaustaitoja ja on tarkoitettu kaikille ryhmänohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on ajankohtaista tietoa sekä välineitä tavoitteellisen, asiakaslähtöisen ja osallistavan ryhmätoiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen. Koulutus antaa erinomaiset valmiudet iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen ja vähentämiseen ryhmätoiminnan keinoin.

Ensi syksyn Ystäväpiiri-koulutuksien ilmoittautuminen on käynnissä. Kevään 2017 koulutuksiin ilmoittautuminen käynnistyy toukokuussa 2016. Pääset selailemaan koulutustietoja tästä.

Ryhmätoimintaa iäkkäille ihmisille

Ystäväpiiri-ryhmän tavoitteena on osallistujien yksinäisyyden tunteen lievittäminen sekä uusien ystävien löytäminen. Osallistujat ovat Ystäväpiiri-ryhmiin tyytyväisiä: 98 % suosittelee toimintaa muille. Ystäväpiiri-ryhmiä käynnistyy vuosittain usealla kymmenellä paikkakunnalla.

Alueohjauksella tukea ryhmille ja ohjaajille

Alueohjaaja tukee koulutettuja Ystäväpiiri-ohjaajia mm. järjestämällä maksutonta lisäkoulutusta ja mentorointia sekä lainaamalla välineitä ryhmänohjaamisen tueksi. Iäkkäitä Ystäväpiiri-ryhmäläisiä alueohjaaja auttaa esimerkiksi Zonta-toimintastipendin hakemisessa. Alueohjaaja keskustelee mielellään iäkkäiden ihmisten ryhmätoimintaan liittyvistä aiheista kanssasi. Katso lähimmän alueohjaajasi yhteystiedot tästä.

Vanhustyön keskusliitto ry

Ystäväpiiri-toiminta
Malmin kauppatie 26
00700 HELSINKI

Sähköposti: ystavapiiri a vtkl.fi sekä työntekijöiden sähköpostit etunimi.sukunimi a vtkl.fi

Yhteyshenkilöt alueittain:

Susanna Niemelä, Pohjois-Suomen ja Lapin alueohjaaja, puh. 044 703 5139, alueohjaajana 30.6. saakka.

 Haemme uutta Pohjois-Suomen alueohjaajaa! Katso lisätietoja tästä

Minna Partanen, Itä-Suomen alueohjaaja, puh. 050 360 1209 (lomalla 11.7. - 7.8.2016)

Heidi Rytky-Ylinen, Länsi- ja Sisä-Suomen sekä Lounais-Suomen alueohjaaja, puh. 050 373 1057 (lomalla ja äitiyslomalla 27.6. alkaen). 9.8. - 14.9. sijaistaa Tarja Ylimaa. 15.9. alkaen äitiysloman sijaisena toimii Laura Rautiainen.

Tarja Ylimaa, Etelä-Suomen alueohjaaja, suunnittelijapuh. 050 402 2528 (lomalla 9.7. - 8.8.2016)

Toiminnasta vastaa:

Anu Jansson, vanhempi suunnittelija, puh. 050 402 2529 (lomalla 9.7. - 28.8.)