Vanhuuspoliittinen vaikuttaminen keskeistä VTKL:n toiminnassa

Vanhuuspoliittinen vaikuttaminen keskeistä VTKL:n toiminnassa

Viestintä, 26.11.2015

Vanhustyön keskusliiton uusi valtuusto aloitti kolmivuotisen toimikautensa tänään syyskokouksessaan. Liitto panostaa edelleen vahvasti jäsenistönsä tukemisen ohella vanhuuspoliittiseen vaikuttamiseen.

Keskusliiton vanhuuspoliittinen vaikuttaminen toteutuu osallistumalla valtakunnallisten linjausten laadintaan lausunnoin, kannanotoin sekä viestinnän, julkaisutoiminnan ja tapahtumien avulla. Liiton painopisteitä vaikuttamistyössä on mm. hallitusohjelman kärkihanke, digitalisaatio, sote-uudistus sekä ns. julkisen palvelulupauksen määrittelytyö. Keskusliitto jätti sosiaali- ja terveysministeriölle alkuviikosta kannanottonsa julkiseen palvelulupaukseen liittyen.

Kannanotto on luettavissa nettisivujemme lausunnoissa.

Valtuuston kokouksessa jäsenistössä keskustelua herätti erityisesti julkinen palvelulupaus ja sen sisällöt. Samoin jäsenistön kannalta keskeisiä asioita on palvelusetelin käyttö, sen arvon määrittyminen ja asiakkaan valinnanvapaus. Jäsenistöä pohditutti myös sote-uudistus ja järjestöjen rooli tulevilla itsehallintoalueilla.

Keskusliiton hallitus

Valtuuston kokouksessa valittiin keskusliiton hallitus toimikaudelle 2016–2018. Hallituksen puheenjohtajana toimii ylijohtaja, YTT Elli Aaltonen.

Hallituksen vanhoina jäseninä jatkavat:

Markku Ahlgren, Helsinki

Maija Anttila, Helsinki

Heikki Keränen, Oulu

Timo Lemmetyinen, Helsinki

Tiina Läksy, Loimaa

Elisa Pilli-Sihvola, Hämeenlinna

Uusiksi jäseniksi valittiin

Maarit Padatsu, Virrat

Björn Sundqvist, PorvooTakaisin