Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla Kajaanissa 4.10.2015

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla Kajaanissa 4.10.2015

Vietintä, 2.10.2015

Valtakunnallista vanhustenviikkoa ja -päivää vietetään lokakuussa 4.–11.10.2015. Tämän vuoden teemana on Tulevaisuutta rakentamaan – Bygg för framtiden! Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii viikon suojelijana.

Vanhustenviikon avaa valtakunnallinen pääjuhla, joka pidetään Kajaanissa Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 4.10. Juhlaa on valmisteltu yhdessä Kajaanin kaupungin, vanhusneuvoston, seurakunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Juhla alkaa yhteisellä kahvitilaisuudella klo 13.00 ja itse pääjuhlaa vietetään klo 14 alkaen. Juhla on avoin kaikille ikäihmisille ja heidän läheisilleen.

Juhlapuhujana tilaisuudessa on perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula. Lisäksi kuullaan Vanhustyön keskusliiton, Kajaanin kaupungin, Kajaanin seurakunnan ja Kajaanin vanhusneuvoston tervehdykset. Juhlan puheet ovat luettavissa Vanhustyön keskusliiton nettisivuilla juhlan jälkeen.

Juhlan ohjelmassa kuullaan musiikkia Kajaanin puhallinorkesterin ja Kajaanin Mieslaulajien esittämänä. Lisäksi liikunnan iloa lavalle tuovat Kajaani Dancen lapsiryhmä sekä Äijät-ryhmä. Juhlan perinteeseen kuuluu myös Vuoden vanhusteko -palkinnon jakaminen, jonka Vanhustyön keskusliitto ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen luovuttavat.  

Vanhustenpäivän viettoon Kajaanissa liittyy myös jumalanpalvelus Kajaanin kirkossa, jossa saarnaa kirkkoherra Marko Miettinen.

Vanhustenpäivä on yksi valtakunnan vanhimpia teemapäivä ja sitä vietetään 61. kerran.

Vanhustenviikon materiaalia, julistetta ja lehteä, on tilattu runsaasti ja ympäri Suomea järjestetään lukuisia tapahtumia, jotka on suunnattu iäkkäille ihmisille. Ohjelmaa ovat mm. juhlat, luennot, seminaarit, messut, ulkoilutapahtumat, hyvinvointitapahtumat, konsertit ja muut kulttuuritilaisuudet sekä hartaushetket ja jumalanpalvelukset.  Tiistaina vietetään 6.10. vietetään Senior Surf-päivää, jolloin tietotekniikkaa tehdään tutuksi ikäihmisille erilaisten opastustapahtumien avulla. Torstaina 8.10. on valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä.

Lisätietoja Vanhustenpäivän juhlasta:

Viestintäpäällikkö Leena Valkonen, Vanhustyön keskusliitto, 050 421 0762, leena.valkonen(@)vtkl.fi

Viestintäsihteeri Tuula Heikkinen, Kajaanin kaupunki, 044 710 0234, tuula.heikkinen(@)kajaani.fi

 

Lisätietoja Kajaanin vanhustenviikon tapahtumista

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Mikko Pesonen, 040 5679 327, pesonen.mikko(@)hotmail.com

 Takaisin