Apuväline-messut 5.-7.11.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Apuväline-messut 5.-7.11.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Viestintä, 26.10.2015

Apuväline-messut on ainutlaatuinen, Suomen suurin esteettömyyden tapahtuma. Esillä on monipuolinen kattaus tuotteita, palveluja ja ratkaisuja sujuvaan arkeen vammautuneille ja heidän hyvinvointinsa parissa työskenteleville ammattilaisille.

Vanhustyön keskusliitto on mukana messuilla osastolla n:o 401. Tervetuloa tutustumaan korjausneuvontaamme sekä uuteen Kotiturva-hankkeeseen sekä Vahvike-aineistopankkiin.

Monipuolisen messutarjonnan lisäksi Apuväline-messuilla on ajankohtaisseminaareja, tietoiskuja ja monipuolista ohjelmaa Ohjelma-areenalla. Mukana mm.

  • BlindSquare –sovellus opastaa näkövammaisia puhumalla karttapalvelun avulla reittejä ja lähellä olevia palveluja. Esittely lauantaina Ohjelma-areenalla.
  • Kuntoutuksen tulevaisuuden näkymistä kertoo professori Aarne Ylinen Helsingin yliopistolta.
  • Paneelikeskusteluissa aiheina mm. parisuhde ja urheilijan polku huipulle.
  • Liikuntamaa esittelee vammaisurheilun lajeja, välineitä ja harrastusmahdollisuuksia hallin täydeltä. Liikuntamaan järjestää Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry
  • Pimé Café on täysin pimeä kahvila. Pullakahvit voi nauttia turvallisesti sokeiden ja heikkonäköisten opastamana. Järjestelyistä vastaa Näkövammaisten Keskusliitto.
  • Apuvälineradalla voi kokeilla kulkemista arkisissa esteissä pyörätuolilla, rollaattorilla tai kyynärsauvoilla. Järjestelyistä vastaa Invalidiliitto ry.
  • Ohjelma-areenan juontajina Pekka Heikkinen (to), Laura Ruohonen (pe) ja Jarppi Leppälä (la). Laura ja Jarppi mukana VAU ry:n haastekisoissa. 

Messut ovat avoinna:

to 5.11. klo 9-17 (ammattilaiset)

pe 6.11. klo 9-17 (yleisö)

la 7.11. klo 9-16 (yleisö)

Liput 10/12 €

Näkövammaiskortilla ja avustajat veloituksetta, ammattilaisille ennakkorekisteröinti netissä.

Lisätietoja messuista ja ohjelmasta: www.apuvaline.info

 Takaisin