Leijonakota täytti Kerimäen vanhainkodinmäen palveluyksiköiden pitkäaikaisen haaveen

Satu Kervinen (satu.kervinen a vtkl.fi), 9.9.2015

Paikalliset lionsklubit LC Kerimäki ja LC Kerimäki/Puruvesi lahjoittivat kevään ja kesän aikana talkootyönä rakentamansa kotarakennuksen avajaisjuhlallisuuksin Kerimäen Vanhusten ja Vammaisten Tuki ry:lle, Puruveden palvelutalolle. Juhlassa kota nimettiin Leijonakodaksi.

Savonmaa 9.9.2015

Puruveden palvelutalon lisäksi Leijonakodan tulevia käyttäjiä ovat samalla mäellä toimivat Lemmenmäen palvelukoti, toimintakeskus Touhutupa, ryhmäperhepäiväkoti Peukaloinen sekä Kerimäen vanhainkoti. Yksiköiden henkilökunnat mukaan lukien kodan käyttäjiä on yli 200 henkeä ikärakenteen vaihdellessa pari vuotiaista yli satavuotiaisiin.

Kodan rakentaminen oli leijonille niin taloudellisesti kuin työmäärältään suuri voimain ponnistus. Aiemmin klubeilla ei ollut näin mittavaa yhteistä hanketta. Talkootunteja kertyi yli 800. Lionsklubien oman rahoituksen lisäksi rahoittajina hankkeessa mukana olivat myös Kerimäen aluejohtokunta, Arne Ritari -säätiö sekä Patricia ja Keith Gibson. Tämän lisäksi 25 paikallista toimijaa osallistuivat hankkeeseen erilaisin työ- ja materiaalilahjoituksin.
- Tästä Leijonakodasta on useammaksi vuosikymmeneksi meille kaikille toimijoille arkeemme suurta iloa, virkistystä ja hyötyä. Kota on monikäyttöinen, täällä voimme järjestää monenlaista virkistystoimintaa kahvitilaisuuksista vaikkapa tansseihin kiitteli Puruveden palvelutalon johtaja Tiina Marjava klubilaisia sekä kaikkia muita hankkeeseen osallistuneita vastaanottaessaan lahjoituksen.

Artikkeli: Kerimäen leijonat ahkeroivat kodanTakaisin