Tasavallan presidentti suojelee Vanhustenviikkoa

Tasavallan presidentti suojelee Vanhustenviikkoa

Viestintä, 31.8.2015

Vanhustenviikkoa vietetään jälleen lokakuussa 4.10.–11.10.2015. Vanhustyön keskusliitto on nostanut viikon teemaksi Tulevaisuutta rakentamaan! Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii viikon suojelijana.

Vanhustyön keskusliiton hallituksen jo viime syksynä vahvistama teema ”Tulevaisuutta rakentamaan” on osoittautunut oletettuakin ajankohtaisemmaksi. Teema suorastaan houkuttelee avaamaan uudenlaisia mahdollisuuksia ikääntyneiden ihmisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseksi. Vanhustenviikon suunnittelun tueksi keväällä julkaistu lehti kannustaa varautumaan eri keinoin omaan vanhuusikään. Samaan aikaan valmistunut maan hallituksen tekemä strateginen hallitusohjelma velvoittaa toimiin, joiden avulla tuetaan eri-ikäisten ihmisten vastuuta omasta terveydentilasta sekä elämäntavoista. Ohjelman mukaan jokaisen tulee kokea voivansa vaikuttaa, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta. Koti- ja omaishoidon lisäämisessä asumismuotojen kehittäminen on keskeistä, sanoo toiminnanjohtaja Satu Helin Vanhustyön keskusliitosta.

Sähköinen asiointi lisääntynee hallitusohjelmaa läpileikkaavan julkisten palvelujen digitalisaatio-tavoitteen perusteella. Vanhustenviikolla järjestetään jo kolmatta kertaa keskusliiton koordinoima valtakunnallinen SeniorSurf-teemapäivä tiistaina 6.10. Teemapäivä on vahvasti ajassa kiinni ja tulevaisuutta rakentamassa luodessaan toimintamallia ikääntyneiden ihmisten tietoteknisen osaamisen edistämiseen vertaisohjauksen avulla, Helin jatkaa.

Valtakunnallista Vanhustenpäivän pääjuhlaa vietetään sunnuntaina 4.10. Kajaanissa. Juhlaa valmistellaan yhdessä Kajaanin kaupungin, vanhusneuvoston, seurakunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Päivän ohjelmassa on aamupäivällä juhlajumalanpalvelus Kajaanin kirkossa. Valtakunnallinen pääjuhla pidetään Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa. Juhla alkaa kahvituksella klo 13.00 ja varsinainen pääjuhla alkaa klo 14.00. Juhlapuhujana on perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula. Juhla on avoin kaikille ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Vanhustenpäivä on yksi valtakunnan vanhimpia teemapäivä ja sitä vietetään 61. kerran.

Vanhustyön keskusliiton tuottamaa materiaalia, julisteita ja lehtiä, on tilattu runsaasti ja materiaalia jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Lehti on luettavissa sähköisenä nettisivuilla vtkl.fi/Vanhustenpäivä ja -viikko. Vinkkejä SeniorSurf-päivän järjestämiseen ja opastusmateriaaleja löytyy nettisivuilta vtkl.fi/Seniorsurf.

Vanhustyön keskusliitto on runsaan 340 iäkkäiden ihmisten ja vanhusten hyväksi työskentelevän yhteisön keskusjärjestö. Jäsenyhteisöt tuottavat mm. palveluja sekä järjestävät monipuolista virkistys ja vapaa-ajan toimintaa iäkkäille ihmisille. Liiton jäseninä on myös valtakunnallisia eläkeläis- ja potilasjärjestöjä sekä tutkimusyhteisöjä. Raha-automaattiyhdistys tukee avustuksin keskusliiton toimintaa. Toinen keskeinen rahoittaja on Suomen Kansanterveysyhdistys.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Satu Helin, 050 428 5244, satu.helin(at)vtkl.fi

Viestintäpäällikkö Leena Valkonen, 050 421 0762, leena.valkonen(at)vtkl.fi  Takaisin