Toimintatonnilla perustettiin kasvimaa

Toimintatonnilla perustettiin kasvimaa

Viestintä, 25.6.2015

Vanhustyön keskusliitto ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen jakoivat keväällä toimintatonneja ikääntyneiden ihmisten virkistystoimintaan. Toimintastipendit myönnettiin hakemusten perusteella.

Kerimäen Vanhusten ja Vammaisten Tuki ry. sai toimintatonnin kasvimaan perustamista varten. Kasvimaan on tarkoitus toimia tehostetun palveluasumisen asukkaiden virikkeenä ja viihtyvyyden lisääjänä.

Kasvimaan perustamisen aloitettiin sillä, että tilasimme puusepältä mittatilaustyönä kolme kasvatuslaatikkoa kestopuusta valmistettuna. Kestopuu takaa sen, että kasvatuslaatikot kestävät käyttöä vuodesta toiseen.

Laatikot ovat kooltaan 130 cm pitkiä, 60 cm leveitä ja multasyvyyttä niillä on 25 cm. Työskentelykorkeus on 80 cm. Laatikot täytettiin mullalla, jota kului noin 12 säkillistä. Laatikoihin on istutettu mm. kirsikkatomaatteja, retiisiä, rukolasalaattia, lehtisalaattia, tilliä, ruohosipulia minttua, sitruunamelissaa, viinisuolaheinää ja persiljaa. Lisäksi lisäsimme sekä sisäpihan että sisäänkäynnin viihtyisyyttä erilaisilla istutuksilla ja käytännöllisillä puutarhakoristeilla, joista on iloa vuosiksi eteenpäin.

Kasvimaasta ja muista hankinnoista on ollut jo alkukesän aikana runsaasti iloa asukkaille sekä henkilökunnalle. Asukkaat käyvät kastelemassa kasveja ja ihastelemassa ja maistelemassa kasvimaan tuotoksia päivittäin. Asukkaiden ulkoilun määrä on lisääntynyt hankinnan myötä merkittävästi, koska pihalla on viihtyisää ja kasvimaan seuraaminen ja hoitaminen on mielekästä toimintaa.

Kerimäki Pyörä

Teksti: Tiina Marjava, toiminnanjohtaja, Kerimäen Vanhusten ja Vammaisten tuki ry

  Takaisin