”Taasko pitäisi katsoa lisätiedot netistä…”

”Taasko pitäisi katsoa lisätiedot netistä…”

Viestintä, 29.6.2015

Monet ikääntyneet ihmiset harmittelevat tiedon siirtymistä internetiin. Usein uutisten lopussa kehotetaan katsomaan lisää aiheesta nettisivuilta. Matkaliput pitäisi ostaa verkosta, tehdä kaikki ajanvaraukset ja muu omien asioiden hoitaminen internetin kautta.

Ärsyyntyminen voi viedä voiton, mutta sille ei kuitenkaan kannata antaa periksi. Ihminen oppii, kun vaan haluaa. Internetistä voi tehdä itselleen myös hyvän ystävän. Internetiä voi käyttää juuri niin kuin haluaa, siellä voi maksaa laskut tai sitten etsiä vinkkejä vaikkapa onkikalojen fileointiin tai kesä(sade)hatun ompelemiseen.

Nettisurffailuun ja tietotekniikan käyttöön kannattaa pyytää apua. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istuskella ystävän kanssa puistonpenkillä tutkimassa yhdessä tablettitietokoneen saloja? Jos jo osaa, niin omaa apua kannattaa myös tarjota. Paras kesälahja monelle ikääntyneelle ihmiselle on sanoissa: ”Lupaan opastaa sinua.”

Maksuton lahjakortti ja apua nettisurffailuun ja opastamiseen löytyy Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-sivuilta: www.vtkl.fi/seniorsurf. Valtakunnallista SeniorSurf-päivää vietetään Vanhustenviikolla 6.10.

Lisätietoja

Tiina Etelämäki, projektisuunnittelija, 050 343 5955

Leena Valkonen, viestintäpäällikkö, 050 421 0762

etunimi.sukunimi a vtkl.fiTakaisin