Juhannusjuhla Palvelutalo Wilenissä

Juhannusjuhla Palvelutalo Wilenissä

Viestintä, 22.6.2015

Palvelutaloissa juhannusjuhla on usein yksi kesän kohokohtia. Turussa toimiva Palvelutalo Wilen on yksi Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisöistä.

Jokavuotiseen perinteeseemme kuuluu juhannusjuhlat. Koristelimme juhannussalon jo torstaina aamupäivällä. Tämä on toinen vuosi, kun teemme asukkaiden, henkilökunnan ja vapaaehtoisten kanssa juhannussalon. Monen asukkaan juhannukseen on kuulunut juhannussalon koristelu. Torstaina satoi sen verran paljon, että teimme juhannussalon sisällä. Viime vuoden juhannussalon nimikilpailun voittaja nimesi salon Tuulettareksi, ruotsiksi Vindens sus. Molemmat nimet lukevat ylhäällä salossa.

Kokoonnuimme puoli kahden aikaan b-saliin ja keskustelimme juhannuksesta ja siihen kuuluvista perinteistä. Lauloimme myös yhteislaulun ennen kuin juhannussalko kannettiin pihalle ja pystytettiin. Osa asukkaista tuli ulos seuraamaan salon nostoa, muut katsoivat salon pystytystä sisällä. Tämän jälkeen kokoonnuimme ruokasaliin, jossa kohotimme maljan juhannukselle.                                

Juhla jatkui yhteislaululla ja esiintyjänä toimi Pöytyän Poijjaat. He lauloivat asukkaiden kanssa tuttuja lauluja. Talonmiehemme grillasi makkaraa asukkaille ja viisi talon aktiivista vapaaehtoistyöntekijää avusti juhlan toteutuksessa. Asukkaat sekä henkilökunta olivat oikein tyytyväisiä tämän vuotiseenkin juhannusjuhlaan.

Perjantaina oli juhannusaatto ja virallinen liputuspäivä. Talon hoitajat huolehtivat, että talossa oli lipunnosto. Hoitajat ja asukkaat lauloivat lippulaulun, kuten perinteeseen kuuluu.

Teksti: Vapaa-ajan ohjaaja ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Eeva Salonen, Palvelutalo Wilen.

 Takaisin