Seniorit surffaa -nettiopastaja auttaa

Seniorit surffaa -nettiopastaja auttaa

Viestintä, 29.4.2015

LähiVerkko on käynnistänyt huhtikuussa 2015 uuden pilotin yhteistyössä Eläkeliiton Varsinais-Suomen piirin ja Vanhustyön keskusliiton (VTKL) kanssa. VTKL:n hanke Seniorit surffaa – nettiopastaja auttaa on valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on kehittää toimintamalli nettiopastuksen käynnistämiseksi.

LähiVerkon pilotti on osa tätä hanketta. Tarkoituksena on testata, kuinka yhdistyksessä voisi toimia vertaisohjaajia, jotka tukisivat yhdistyksen jäseniä tietotekniikan käyttöönotossa ja käytössä. Eläkeliiton Varsinais-Suomen piiri valikoitui ensimmäiseksi pilottialueeksi. Alue on suuri ja siellä on hyvin erilaisia yhdistyksiä, joissa tietotekniikan käyttö jäsenistöllä on vaihtelevaa. Tavoitteena on saada alueen jokaiseen yhdistykseen oma nettiopastaja, joka voisi auttaa eläkeläisiä hyödyntämään tietokonetta monipuolisesti arjessa ja yhdistystoiminnassa.

Varsinais-Suomen alueella on jo Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-hankkeella muitakin pilotteja mm.Turussa Ruusukorttelissa ja Loimaalla.

Lue lisää LähiVerkon projektista.Takaisin