Vanhustyön keskusliitto kiittää Ylen Hoivakoti kuntoon -sarjaa

Vanhustyön keskusliitto kiittää Ylen Hoivakoti kuntoon -sarjaa

Viestintä, 20.1.2015

Ylen hoivakoti kuntoon -sarjassa seurattiin syksyn ajan, mitä tapahtuu, kun tuiki tavalliseen hoivakotiin marssii kolme valmentajaa uusine ajatuksineen. Sarjan Hyvä teko -kampanjaan, ilmoittautui yli 500 hoivakotia, mukana oli runsaasti myös Vanhustyön keskusliiton jäsenjärjestöjä.

Sarjan nettisivulle on koostettu ohjeita siitä, miten voi laittaa vanhustyön uudistuksen käyntiin omassa hoivakodissa. Sivustolla julkaistiin myös erilaisia tehtäviä hoivakodeille, samoin Facebook-sivuille tuotetiin materiaalia ja käytiin keskustelua.

Televisiosarja päättyi maanantaina 19.1.2015. Kehittämistyössä mukana ollut geriatrian professori Jaakko Valvanne pitää sarjan vaikutuksia laajakantoisina. Sarjaa on alettu käyttää mm. sosiaali- terveydenhuollon oppimateriaalina ja ideoita on myös hyödynnetty eri hoivakodeissa toiminnan kehittämiseksi.

Vanhustyön keskusliitto kiittää lämpimästi Yleä, sarjan tekijöitä ja sarjassa toimineita valmentajia ohjelman toteuttamisesta, kannustamisesta toimintatapojen uudelleenarviointiin ja uusien ideoiden antamisesta vanhustyön kehittämiseen.

Kuvassa geriatrian professori Jaakko Valvanne.

Lue uutinen Ylen nettisivuilta.

Tutustu Hoivakoti kuntoon -kampanjasivustoon.Takaisin