Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta – Vanhustyön keskusliitto kouluttaa vapaaehtoisia

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta – Vanhustyön keskusliitto kouluttaa vapaaehtoisia

Viestintä, 30.1.2015

Toisen auttaminen on hyvä harrastus, josta saa myös itselleen hyvän mielen. Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminnan vapaaehtoiset ovat kyselyissä kertoneet, että vapaaehtoistoiminta tuntuu mielekkäältä, koska sitä tehdessä voi tuntea olevansa tarpeellinen. Joskus vapaaehtoinen on ainoa henkilö, jonka kanssa ikääntynyt ihminen pääsee ulkoilemaan.

Jopa lääkäriin pääseminen voi olla kiinni siitä, koska löytyy vapaaehtoinen, joka voisi lähteä matkalle saattamaan. Lisäksi vapaaehtoisena pääsee tutustumaan ja keskustelemaan uusien ihmisten kanssa ja kuulemaan erilaisia elämäntarinoita. Parhaimmillaan voi ystävävanhuksesta löytää todellisen ystävän.

Tutkimusten mukaan vapaaehtoistoiminnasta eivät hyödy vain autettavat. Vertaillessa vapaaehtoisia henkilöihin, jotka eivät ole harrastaneet vapaaehtoistoimintaa, on huomattu vapaaehtoistoiminnan lisäävän tekijöilleen terveyttä, hyvinvointia ja elämän mielekkyyttä.

Senioritoiminnan vapaaehtoisvälitykseen tulee koko ajan uusia vapaaehtoispyyntöjä, eikä kaikkiin voida vastata. Ikääntyneiden ihmisten määrä lisääntyy ja kotona asuvia vanhuksia on Helsingin alueella yhä enemmän. Tämän vuoksi Senioritoiminta kouluttaa jatkuvasti uusia vapaaehtoisia.

Hyvä tapa tutustua vapaaehtoistoimintaan on osallistua vapaaehtoistoiminnan kurssille. Senioritoiminta järjestää kurssin kahdesti vuodessa ja lisäksi järjestetään yksilöperehdytyksiä. Mitään ennakkokokemusta tai erityistaitoja vapaaehtoisilta ei vaadita vaan kurssilla käydään läpi kaikki tarvittavat asiat. Vapaaehtoinen päättää itse, paljonko antaa aikaansa ja valitsee itselle parhaiten sopivan toimintamuodon.

Seuraava vapaaehtoistoiminnan neli-iltainen kurssi järjestetään Malmilla 9.3. klo 17–19.30, 12.3 klo 16.30–18.30. 16.3. klo 17–19 ja 19.3. klo 17–19.30. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kurssille numeroihin: 050 5722 829 / 050 5722 830.

Lisää tietoa löydät myös verkkosivuiltamme: vapaaehtoistoiminta.

Tervetuloa mukaan!Takaisin