Keskusliitto haastaa nuoria innovointikilpaan

Keskusliitto haastaa nuoria innovointikilpaan

Viestintä, 11.11.2014

Vanhustyön keskusliitto on mukana Innokampuksen Tartu Ideaan Online -kilpailussa, jonka tavoitteena on löytää tuoreita keksintöjä ja innovaatioita yhteisen menestyksen rakentamiseksi. Kilpailu on suunnattu toisen asteen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille.

Ideakilpailun tarkoituksena on luoda kehityskelpoinen ja uudenlainen idea mahdollisimman valmiiseen muotoon. Valmiilla muodolla tarkoitetaan, että se kaikki osa-alueet esimerkiksi ansaintamallista markkinointiin on kartoitettu mahdollisimman pitkälle. 

Keskusliiton tehtävässä kannustetaan nuoria perehtymään iäkkäiden ihmisten kotona elämiseen. Tehtävänä on pohtia muun muassa sitä, millaiset asiat vaikeuttavat tai uhkaavat kotona elämisen edellytyksiä ja miten näitä tekijöitä voidaan ehkäistä tai poistaa?

– Suomessa on yli miljoona 65 vuotta täyttänyttä ihmistä ja heidän määränsä kasvaa. 100 vuotta täyttäneitäkin on jo yli 700. Suurin osa ikääntyneistä ihmisistä elää arkeaan itsenäisesti omissa kodeissaan. Kaikki ideat ikääntyvien ihmisten kotona elämisen tukemiseksi ovat tervetulleita. Aiheeseen ei tarvitse suhtautua ryppyotsaisesti, innostaa järjestöpäällikkö Terhi Jussila.

Ideat kilpailuun jätetään Innokampuksen nettisivujen kautta ja niitä on tullut jo runsain mitoin. Kilpailuaika päättyy 15.12.2014. Ensimmäinen palkinto on  5000 euron arvoinen rahapalkinto. Yhteensä palkintoja jaetaan 30 000 euron arvosta. Voittajat julkistetaan tammikuussa 2015. 

Lisätietoja

Järjestöpäällikkö Terhi Jussila, 050 323 9122, terhi.jussila (at) vtkl.fi

www.innokone.comTakaisin