Jouluinen lahjoitus Vanhustyön keskusliitolle

Jouluinen lahjoitus Vanhustyön keskusliitolle

Viestintä, 20.11.2014

Vanhustyön keskusliitto sai vastaanottaa keskiviikkona 19.11.2014 iloisen joululahjayllätyksen. Teknologisia ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle tuottava Caverion lahjoitti yhtiön joululahjoihin tarkoitettuja varoja 5 000 euroa keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnalle.

–Johtomme ehdotti, että jospa luopuisimme tänä vuonna joululahjoista ja niiden sijaan osoittaisimme tukea sitä tarvitseville. Aloimme puhua ikäihmisistä ja heidän yksinäisyydestään. Mietimme myös sitä, mistä yksinäiset ihmiset voisivat löytää tukea itselleen ja sitä kautta löysimme Vanhustyön keskusliiton toiminnan, brändi- ja markkinointipäällikkö Päivi Pyötsiä Caverionista kertoo.

Ystäväpiiri-toiminta on Vanhustyön keskusliiton kehittämää iäkkäille ihmisille suunnattua tavoitteellista ryhmätoimintaa yksinäisyyden tunteen lievittämiseksi. Ryhmiin on osallistunut jo yli 7000 ikäihmistä eri puolilta Suomea. Mallia levitetään kouluttamalla vanhustyön ammattilaisia ja vapaaehtoisia ryhmien ohjaajiksi.

– Tällä pehmeällä toiminnalla on saatu aikaan kovia tuloksia. Tutkimuksen mukaan ryhmätoiminta parantaa yksinäisyydestä kärsivien iäkkäiden ihmisten psyykkistä hyvinvointia, muistitoimintoja ja terveyttä. Ryhmiin osallistuneista 91 % kokee, että yksinäisyys on lievittynyt ja 98 % suosittelee toimintaa muille, sanoo vanhempi suunnittelija Anu Jansson Vanhustyön keskusliitosta.

Vanhustyön keskusliitto kiittää lämpimästi Caverionia lahjoituksesta.
Takaisin