Vanhustyön keskusliitolla laaja tietotarjonta Hyvä Ikä -messuilla

Viestintä (info a vtkl.fi), 23.9.2014


Hyvä Ikä ja Terve Aikuinen -messuja vietetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–26.9. Keskeisiä teemoja ovat vanhusten asuminen, hyvinvointi ja sujuva arki.

Vanhustyön keskusliitolla ja liiton projekteilla on Hyvä Ikä -messuilla laaja tarjonta erilaista ikääntymiseen liittyvää tietoa. Maksuttomia seminaareja on seuraavasti:

Torstaina 25.9.2014

Klo 9–12 Ikäteknologia, Tähtien Sali. Vanhustyön keskusliiton ja VTT:n yhteisessä seminaarissa pohditaan ikäteknologian mahdollisuuksia ja haasteita hyvän ikääntymisen tukemisessa. Seminaari pohjautuu elokuussa julkaistuun Ikäteknologia-teokseen, joka on alan ensimmäinen suomenkielinen tiede- ja oppikirja. Teoksen kirjoittajina on 20 alan huippuasiantuntijaa, joista osa on esittelemässä aihetta seminaarissa.
Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Leena Valkonen, 050 421 0762, leena.valkonen(at)vtkl.fi.

Klo 9–12 Riga, Eloisa mieli -gallupin tulokset ja keinoja mielen hyvinvointiin
. Tilaisuudessa julkistetaan Vanhustyön keskusliiton Eloisa ikä -koordinaation ja Suomen Mielenterveysseuran Mirakle -hankkeen Taloustutkimuksella teettämän, ikäihmisten mielen hyvinvointia kartoittavan gallupin tulokset. Lisäksi esitellään keinoja ja työkaluja mielen hyvinvointiin.
Lisätietoja: Viestintäkoordinaattori Tiina Hailla, 050 556 5922, tiina.hailla(at)vtkl.fi.

Klo 12.30–13.45 Riga, Seniorit surffaa – nettiopastaja auttaa. Miten palvelutalot voivat hyötyä vertaisohjaajatoiminnasta. Seminaarissa annetaan vinkkejä ja pohditaan, miten madaltaa ikäihmisten kynnystä tietotekniikan käyttöön ja mitä hyötyä tietotekniikkaopastuksesta on palvelutalolle ja sen asukkaille.
Lisätietoja: projektisuunnittelija Tiina Etelämäki, 050 343 5955, tiina.etelamaki(at)vtkl.fi.

Klo 14.45–15.45 Riga, Seniorit surffaa – nettiopastaja auttaa. Miten kunnat voivat hyötyä vertaisohjaajatoiminnasta. Tilaisuus on suunnattu kuntien luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja muille ikäihmisten tietotekniikkataidoista ja opetuksesta kiinnostuneille.
Lisätietoja: projektisuunnittelija Tiina Etelämäki, 050 343 5955, tiina.etelamaki(at)vtkl.fi.

Perjantaina 26.9.2014
Klo 10–12 Leonardo Hopeamarkkinat, KÄKÄTE-projekti järjestää nyt viidennen kerran HOPEAMARKKINAT-keskustelutilaisuuden yhteistyössä VTT:n kanssa. Tämän vuoden teema liittyy teknologian käytön etiikkaan.
Lisätietoja: Projektipäällikkö Lea Stenberg, p. 050 323 5533, lea.stenberg(at)valli.fi ja
projektipäällikkö Marika Nordlund, p. 050 373 1049, marika.nordlund(at)vtkl.fi.

Tervetuloa messuille ja seminaareihin Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, aukioloajat to-pe klo 9-17. Tarkemmat ohjelmatiedot hyvaika.fi.

Vanhustyön keskusliiton edustajia tapaat osastolla 116. Osastolla on myös Tampereen Mukanetin vertaisohjaajia opastamassa tietotekniikan käyttöön. Osastolla on myynnissä uutta Ikäteknologia-julkaisua sekä Vanhustyön keskusliiton tuottamia muistelukortteja.Takaisin