Aira Samulin palkittiin terveellisen elämän ja hyvän vanhuuden lähettiläänä

Aira Samulin palkittiin terveellisen elämän ja hyvän vanhuuden lähettiläänä

Viestintä, 25.9.2014

Hyvän Iän Hyväksi -kannustuspalkinto jaettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Hyvä Ikä -messujen avajaispäivänä torstaina 25.9. Viidentuhannen euron arvoisen palkinnon saí tänä vuonna Aira Samulin. Palkinnonsaajan valitsi maalaislääkäri Tapani Kiminkinen, joka itse sai vastaavan palkinnon vuonna 2009.


Hyvän Iän hyväksi -kannustuspalkinto myönnetään henkilölle, jonka toiminta julkisuudessa ollut terveyttä ja terveitä elämäntapoja edistävää. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

– Iloinen ja elinvoimainen Aira Samulin on aktiivinen toimija vanhusten hyvinvointityössä ja esimerkillinen positiivisuudessaan. Hän on toiminut terveellisen elämän puolestapuhujana ja oman elämänsä vaikeuksista huolimatta kannustanut muita. Tanssi on ihmisen primaareja ilmaisumuotoja. Protestanttisuus on leimannut sen osin synniksi, mikä on mittaamaton vahinko. Aira Samulin on tehnyt rohkean elämäntyön tanssin palauttamiseksi sille kuuluvaan asemaan myös Suomessa. Mielestäni hänen ideologiassaan on samaa, kuin perinteisessä naisvoimistelussa, jonka ydin on terveeseen ja tiedostavaan naiseuteen kasvamisessa, hehkutti Tapani Kiminkinen.

Hyviä ja esimerkillisiä ehdokkaita oli myös muita, ja raati halusi palkita heidät kunniamaininnalla.

– On hienoa, että maassamme on sellaisia henkilöitä kuten arkkiatri Risto Pelkonen, jonka elämänviisaus heijastuu koko hänen sielunmaisemansa läpi, geriatri Sirkka-Liisa Kivelä, joka on vuosikymmenet tehnyt tuloksellista työtä vanhenevan väestön hyväksi, Elina Karvinen, joka on kehittänyt mm. valtakunnallisen Voimaa vanhuuteen -ohjelman ja senioritanssin sekä Satu ja Kari Salonen, jotka ovat perustaneet Kittilän kunnan vanhuksia virkistävän Kittilän Ihmiset-yhdistyksen, kertoi Tapani Kiminkinen.

Palkinnon teemana oli tänä vuonna ”Hyvä vanhuus ja terve aikuisuus”. Sillä haluttiin kiinnittää kansalaisten huomiota terveellisiin ja hyvinvointia tukeviin elämäntapoihin, joita jokainen voi arjessa toteuttaa. Edellisen kerran vuonna 2012 järjestetty Hyvän Iän Hyväksi -kannustuspalkinto keskittyi runouteen.

Kilpailun järjesti messujärjestäjä Expomark Oy yhteistyökumppaneineen. Kilpailuraadissa olivat suunnittelija Riitta Pulkkinen, Kuuloliitto ry, viestintäpäällikkö Sinikka Rantala, Invalidiliitto ry, viestintäpäällikkö Leena Valkonen, Vanhustyön keskusliitto ry ja myyntipäällikkö Marjut Suoniemi, Expomark Oy. Tapani Kiminkinen valitsi voittajan raadin valitsemien ehdotusten perusteella.Takaisin