Hyvä Ikä -messut Tampereella 25.-26.9.2014 Turvallisia ja esteettömiä asumisratkaisuja ikääntyville

Viestintä (info a vtkl.fi), 14.8.2014

Hyvä Ikä -messut Tampereella 25.-26.9.2014 Turvallisia ja esteettömiä asumisratkaisuja ikääntyville 

Useimmat meistä haluavat vanhusvuosinaankin asua kotona tai kodinomaisessa, turvallisessa ympäristössä. Ikäihmisten ja hoivatyön ammattilaisten tapahtuma Hyvä Ikä 14 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 25.-26.9. esittelee uudenlaiset asumisen ratkaisut ja erilaiset hoivapalvelut, joiden avulla kotona asuminen onnistuu.

Hyvä Ikä -messuilla on tuotteita ja palveluja ikääntyneille sekä heidän parissaan työskenteleville hoiva-, kuntoutus- ja sosiaalialan ammattilaisille. Keskeisiä teemoja ovat asuminen, kuntoutus ja liikunta, ravitsemus, tietotekniikka ja esteettömyys.

- Tarve uudentyyppisille asumisratkaisuille synnyttää uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Messuilla onkin tänä vuonna suuri joukko yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja ikäihmisten asumiseen. Myös rakennuttajat esittelevät hoivakoteja, kertoo Expomark Oy:n myyntipäällikkö Marjut Suoniemi.


Apua esteettömyyteen, sisustamiseen ja paperiviidakossa selviämiseen

Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn ja Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonnan yhteisosastolta saa esteettömyys- ja korjausneuvontaa. Osastolla esitellään myös ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaa. Messuilla mukana olevat pankit tarjoavat apua kotona asumiseen ja palveluasumiseen liittyvien erilaisten rahoitusratkaisujen pohdinnassa. Apua löytyy myös vanhuksen omaisille, jotka usein joutuvat painiskelemaan hankalien päätösten ja byrokratian välimaastossa.


Toimivuutta ja turvallisuutta asumiseen

Monipuoliset seminaarit messujen yhteydessä antavat mahdollisuuden päivittää tietoja ja osaamistaan messukäynnin aikana. Vanhustyön keskusliiton ja Invalidiliiton torstaina 25.9. klo 12.00-16.15 järjestämä seminaariToimivuutta ja turvallisuutta asumiseen-helposti poistettavat esteet antaa konkreettista tietoa siitä, miten pienillä ratkaisuilla helpotetaan elämää ja parannetaan kodin turvallisuutta ja toimivuutta.

Seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille sekä alan ammattilaisille, kuten suunnittelijoille, kuntien virkamiehille ja luottamushenkilöille ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Iltapäivän aikana kuullaan asiaa mm. ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmasta 2013-2017, hyvästä valaistuksesta, paloturvallisuudesta, lukituksesta ja erilaisista ratkaisuista kodin muutostarpeisiin. Seminaariin voi ilmoittautua perjantaihin 10.9.2014 mennessä www.invalidiliitto.fi/jarjestokoulutus. 

Muita ajankohtaisia seminaareja messuilla ovat mm. torstaina Vanhustyön keskusliiton Eloisa mieli -seminaari, jossa esitetään gallupin tulokset ja näkemyksiä ikäihmisten mielen hyvinvoinnista sekä Green Care -luontoavusteinen toiminta ikääntyneiden voimavarana ja virkistäjänä. Lisäksi torstaina aamupäivällä on Vanhustyön keskusliiton ja VTT:n yhteinen seminaari Ikäteknologiasta ja iltapäivällä ikäihmisten nettiopastukseen liittyvä Seniorit surffaa - nettiopastaja auttaa seminaari. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. 

Perjantaina ohjelmassa on mm. Ravitsemusfoorumi ikääntyneiden ravitsemuksesta, hyvinvoinnista ja hyvästä hoidosta kiinnostuneille, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Lihavuus laskuun -seminaari sekä KÄKÄTE-projektin Hopeamarkkinat-keskustelutilaisuus, jossa keskustellaan ikäihmisten, omaisten ja ikäteknologiaa kehittävien ja tulevaisuuden teknologiaa suunnittelevien kanssa teknologian käytön etiikasta.

Lisätietoja tapahtumasta:
Expomark Oy, myyntipäällikkö Marjut Suoniemi, puh. 010 830 0810

Median palvelut ja kuvat:
Expomark Oy, markkinointikoordinaattori Taina Hiekkataipale, puh. 010 830 0814, etunimi.sukunimi a expomark.fi

Hyvä Ikä ja Terve Aikuinen 25.-26.9.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus.
Messut avoinna: to 25.9. klo 9-17 pe 26.9. klo 9-17.
 Takaisin