Internetin ihmeellinen maailma – tutuksi myös kaikille ikäihmisille!

Viestintä (info a vtkl.fi), 2.7.2014

Kissavideot, naapureiden kuulumiset, poliitikkojen lausumat ja muut elämän kannalta olennaiset tapahtumat viihdyttävät ja antavat lisää tietoa. Usein on kuitenkin niin, että tuo kaikki tapahtuu vain netissä. Jos nettiä ei ole tai sitä ei osaa käyttää, saattaa jäädä paljosta sellaisesta paitsi, mikä toimii olennaisena viihdykkeenä muiden elämässä.

Usein ikäihmisiä auttavat netin ja tietokoneiden käytössä erilaiset nettiopastusta tarjoavat yhdistykset. Näiden toimijoiden viettäessä kesälomaa muun muassa omaiset voisivat viedä tablettinsa mukana mummolaan ja näyttää internetin ihmeellisen maailman sisältöä mummoille, papoille ja muille iäkkäille läheisille.

– Ei kaikkien ole tietenkään pakko nettiä käyttää, mutta monen ikäihmisen elämää se helpottaisi. Netin kautta myös mummot ja papat voivat saada runsaasti uusia sisältöjä elämään, aivan kuin kaikki muutkin ikäryhmät. Koko muun yhteiskunnan toimiessa verkossa, on harmi jos kokonainen ikäryhmä jää siitä ulkopuolelle, toteaa projekti-suunnittelija Tiina Etelämäki Vanhustyön keskusliiton Seniorit Surffaa – nettiopastaja auttaa -projektista.

– Tabletin voi ottaa mukaan vaikka laiturin nokalle. Tai jos kelit pysyvät sateisina, onpahan tekemistä sisätiloihin, hän innostaa. 

Vanhustyön keskusliitto kannustaa kaikkia ikäihmisiä kokeilemaan nettiä. Hyvällä mielikuvituksella varustetut ikäihmiset keksivät vaikka mitä hyötyjä ja huveja internetin ihmeellisestä maailmasta.

Valtakunnallista ikäihmiset nettiin vievää Seniorsurf-päivää vietetään tänä vuonna 7.10.2014. Päivää koordinoi Vanhustyön keskusliitto. SeniorSurf-päivä on osa Vanhustenviikkoa. Koska arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.


Lisätietoa

ProjektisuunnittelijaTiina Etelämäki, 050 343 5955, tiina.etelamaki(at)vtkl.fi
Toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, 050 63611, pirkko.karjalainen(at)vtkl.fi, 
Viestintäpäällikkö Leena Valkonen 050 421 0762, leena.valkonen(at)vtkl.fi

Facebook: SeniorSurf
Twitter: SeniorSurf Takaisin