KÄTKETYT ÄÄNET – Ääni asioille, joille ei aina löydy sanoja!

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 12.6.2014

Tutkimusten mukaan joka neljäs yli 60-vuotias nainen joutuu vuosittain lähisuhteissaan kaltoinkohdelluksi. Kaltoinkohtelija on useimmiten oma puoliso tai aikuinen lapsi. Poliisille ilmoitettiin vuonna 2013 yli 60 -vuotiaisiin kohdistuvia väkivaltarikoksia vuonna yli 1600.

Sunnuntaina 15.6.2014 vietetään ikääntyviin kohdistuvan väkivallan vastaista kansainvälistä kampanjapäivää. Suomessa kampanja kulkee nimellä Kätketyt äänet. Päivän tarkoituksena on nostaa ikääntyviin kohdistuva väkivalta ja sen ehkäisy huomion keskipisteeksi.

Kätketyt äänet kampanjapäivää toteutetaan yhteistyössä useiden eri organisaatioiden ja yhteisöjen kanssa, jotka haluavat olla edistämässä ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun ja väkivallan vastaista työtä ja turvallista vanhuutta.

Tänä vuonna kampanjaa toteutetaan valtakunnallisena Pukeudu purppuraan - tiedotuskampanjana, jossa jokaisella on mahdollisuus osallistua päivän viettoon järjestämällä omia alueellisia tai paikallisia tapahtumia. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta ikääntyneisiin kohdistuvasta kaltoinkohtelusta ja väkivallasta.

Kaikille avoin yleisötilaisuuden teemalla Vanhusten turvallisuuden monet kasvot pidetään perjantaina 13.6. klo 12–15 Oulussa Diakonia ammattikorkeakoulun tiloissa.

Kätketyt äänet -kampanjan valtakunnallisessa työryhmässä mukana ovat Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Kirkkohallitus, Naisten linja, Poliisiammattikorkeakoulu, Raiskaus- ja kriisikeskus Tukinainen, Suomen Geronomiliitto ry, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry, Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry, Svenska pensionärsförbundet r.f, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos, Vanhustyön keskusliitto ry ja Valvira. Suomessa kampanjapäivää on vietetty vuodesta 2006 lähtien.

Lisätietoja: Kätketyt äänetTakaisin