Osallistu Kätketyt äänet -kampanjaan

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 26.5.2014

Tule mukaan kampanjoimaan ikääntyneiden kaltoinkohtelua ja väkivaltaa vastaan. Kansainvälistä World Elder Abuse Awereness Day -kampanjapäivää vietetään vuosittain 15. kesäkuuta.

Kampanja tunnetaan Suomessa paremmin Kätketyt äänet -kampanjana. Kampanjan tarkoituksena on lisätä yleistä tietoisuutta ikääntyneisiin kohdistuvasta kaltoinkohtelusta ja väkivallasta. Tavoitteena on antaa ääni asioille, jotta emme vaikenisi.

Kampanjapäivän aikana järjestetään eri puolilla maailmaa tapahtumia, joiden tarkoituksena on nostaa ikääntyviin kohdistuva väkivalta ja sen ehkäisy huomion keskipisteeksi. Suomessa Kätketyt äänet -kampanjanimi viittaa siihen miten vaikea ja vaiettu aihe vanhuksiin kohdistuva kaltoinkohtelu ja väkivalta on.

Järjestä oma kampanja ja ilmianna se valtakunnalliselle työryhmälle. Kampanjoida voi monella lailla; kantamalla kampanjapäivän tunnuksena olevaa rusettia, järjestämällä oma tapahtuma työpaikalla, yhteisössä, omissa verkostoissa tai vaikka pukeutumalla kampanjan teemaväriin purppuraan kampanjapäivänä tai sen lähipäivinä.

Seuraamalla Kätketyt äänet -netti- ja Facebook-sivuja pysyt ajan tasalla Suomen osalta kampanjan etenemisestä ja siitä miten kampanjaa vietetään eripuolilla maata.

Kampanjapäivän tapahtumista esimerkkeinä:

Oulussa järjestetään Juuri-hankkeen toimesta 13.6.2014 Kätketyt äänet -tapahtuma, jonka aiheena on vanhusten turvallisuuden monet kasvot. Lisätietoja antaa Riitta Vesala (riitta.vesala(at)mantykoti.fi).

Mikkelissä järjestöt ja vapaaehtoiset järjestävät tapahtuman 13.6.2014 Mikkelin torilla. Järjestettävän tapahtuman suunnittelusta ja osallistumisesta lisätietoja antaa Pauliina Kinnunen (sähköposti:pauliina.kinnunen(at)mikkeliseudenmuisti.fi).

Kätketyt äänet valtakunnallisessä kehittämisryhmässä mukana ovat 2014:
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kirkkohallitus, Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Raiskauskriisikeskus Tukinainen ry, Suomen Geronomiliitto ry, Suomen perus- ja lähihoitajien liitto, SuPer ry, Turvallisen vanhuuden puolesta-Suvanto ry, Svenska pensionärsförbundet rf, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Valvira sekä Vanhustyön keskusliitto ry.

Tapahtumaflyeri:

[Dokumentti Kätketyt äänet flyeri (2021)]Takaisin