Hyvä Ikä -messut Tampereella 25.–26.9.2014 - Terveyttä ja hyvinvointia ikääntyvien arkeen

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 18.2.2014

Ikäihmisten ja hoivatyön ammattilaisten tapahtuma Hyvä Ikä järjestetään jälleen ensi syyskuussa 2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messuteemoina korostuvat ikääntyneiden hyvinvointi, terveys ja sujuva arki. Kokonaisuus myös laajenee uudella Terve Aikuinen -tapahtumalla.

Hyvä Ikä esittelee tuotteita ja palveluja ikääntyneille sekä heidän parissaan työskenteleville hoiva-, kuntoutus- ja sosiaalialan ammattilaisille. Keskeisiä teemoja ovat arjen apuvälineet, asuminen, kuntoutus ja liikunta, ravitsemus, tietotekniikka ja esteettömyys.

Uusi Terve Aikuinen tuo lisävirtaa

Hyvän Iän rinnalla järjestetään nyt uusi Terve Aikuinen -tapahtuma, joka keskittyy työhyvinvointiin ja terveyteen. Kuopiossa aiemmin hyvällä menestyksellä järjestetty messutapahtuma tulee näin ensimmäistä kertaa Tampereelle.

Työurat pidentyvät ja kotona asutaan pidempään, ja omasta terveydestä huolehtiminen on tärkeää jokaiselle. Terve Aikuinen laajentaa messujen tarjontaa ja tarjoaa työikäisille eväitä ja ideoita työssä jaksamiseen ja hyvinvointiin. Lisäksi kävijät voivat etsiä Hyvä Ikä -messujen puolelta ratkaisuja ikääntyvien vanhempiensa hyvään arkeen. Uusi tapahtuma ilahduttaa varmasti myös Hyvä Ikä -messujen ammattilaiskävijöitä, jotka usein toimivat hoiva-alan raskaissa tehtävissä.

Hyvä ruoka kiinnostaa kaikkia

Iän myötä ravitsemuksen tarve muuttuu, ja mm. luuston hyvinvointiin tulee kiinnittää huomiota. Messujen Hyvä Ruoka -teema-alueella esitellään terveellistä ruokaa, ikääntyvien ravitsemusta ja erityisruokavalioita. Tarjolla on ruokatuotteita, ravintovalmisteita, ateriapalveluja, tietoa hyvästä ruoasta ja ravitsemuksesta sekä ohjeita annosten valmistamiseen maittavista ja terveellisistä raaka-aineista.

Ammattilaiset kouluttautuvat seminaareissa

Monipuolisen messutapahtuman rinnalla on tasokas seminaariohjelma, joka käsittää mm. Vanhustyön keskusliiton ja Invalidiliiton seminaarit. Hopeamarkkinat ja SeniorSurf tutustuttavat teknologisiin ratkaisuihin ikäihmisten arjessa. Eloisa mieli -miniseminaarissa keskitytään mielen hyvinvointiin ja julkistetaan aihetta käsittelevän gallupin tulokset. Seminaarissa on paikalla niin alan asiantuntijoita, ammattilaisia kuin senioreita.

Ajankohtaisia aiheita käsitellään myös Tietoiskuareenalla, ja viihteellistä ohjelmaa voi seurata messujen Ohjelma-areenalla. Suosittu Liikuntatori kutsuu kokeilemaan turvallista liikuntaa ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.

Hyvä Ikä messut järjetävät yhteistyössä Expomark Oy, Vanhustyön keskusliitto ry ja Invalidiliitto.

Lue lisää Hyvä Ikä 2014 -messutTakaisin