Apuväline-messut 7.-9.11.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 1.11.2013

Apuväline 13 on maan laajin apuvälinealan tapahtuma, joka järjestetään jo 15. kerran Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messuilla on esillä tuotteita ja palveluja eri vammaisryhmien sujuvaan arkeen sekä hoito- ja kuntoutustyöhön.

Seminaarien luennot tarjoavat monipuolista ja ajankohtaista tietoa sekä keskustelufoorumin niin alan ammattilaisille kuin aiheista kiinnostuneillekin.

Kuntoutusalan ammattilaisille ja hankinnoista päättäville on tarjolla tietoa mm. liikuntatilojen esteettömyydestä, alan koulutuksista ja työpajoista sekä välinehankinnoista ja -vuokraamoista.

Oheisohjelmassa on mm. viihdettä, testiratoja ja lajiesittelyjä. Esimerkiksi Pime Cafessa on täysin pimeä kahvila, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua näkövammaisuuteen turvallisesti sokeiden ja heikkonäköisten opastamana, kahvin ja pullan parissa. Pyörätuoliklinikka ja Helppo Liikkua -rata toimivat yhteisellä kokeilualueella, jossa voi kysellä pyörätuoleista ja niiden ominaisuuksista sekä kokeilla, miten pyörätuolilla kuljetaan arkisista esteistä.

Apuväline-tapahtuman kanssa samanaikaisesti järjestettävä Liikuntamaa esittelee vammaisurheilun lajeja, välineitä ja harrastusmahdollisuuksia. Kolmen päivän aikana yli 40 toimintapistettä tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä harrastusta etsiville että kuntoutusalan ammattilaisille kokeilla eri lajeja.

Vanhustyön keskusliitto on mukana messuilla omalla näyttelyosastolla, jossa esitellään mm. jäsenistön toimintaa, korjausneuvonnan palveluja sekä Ystäväpiiri-toimintaa, joka on toimintaa ikäihmisten yksinäisyyden lievittämiseksi. Lisäksi osastolla on esillä keskusliiton julkaisuja. Tervetuloa tutustumaan osastolle 402.

Aukioloajat:
to 7.11. 9 - 17 (vain ammattilaisille)
pe 8.11. 9 - 17 (myös yleisölle)
la 9.11. 9 - 16 (myös yleisölle)
Sisäänpääsy: Aikuiset: 12 €
Lapset, opiskelijat, eläkeläiset: 10 €
Ryhmät yli 10 hlöä: 10 € / hlö

Lapset alle 15v. aikuisen seurassa veloituksetta.
Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta.
Näkövammaiskortilla veloituksetta.

Lisätietoa messuista:Apuväline 13Takaisin