Innolukion syksyn 2013 kilpailu on käynnistynyt

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 30.8.2013

Vanhustyön keskusliitto on mukana Innolukiossa omalla kilpailutehtävällä. Tehtävä liittyy tänä vuonna tietotekniikkaan.

Tehtävässä nuoria pyydetään keskustelemaan joko yksin tai ryhmässä ikäihmisen tai ikäihmisten kanssa siitä, mitä he haluaisivat tehdä tietokoneella, älypuhelimella, tabletilla tai muulla vastaavalla laitteella. Laitteita voi kokeilla yhdessä ikäihmisen kanssa ja opiskelijoiden tehtävänä on tunnistaa ja kirjata mahdolliset ongelmat laitteiden käytössä ikäihmisen kannalta ja miettiä ratkaisuja näihin haasteisiin. Ideoita etsitään erityisesti siihen, millaisesta opastuksesta ikäihmiset pitävät ja mikä osoittautuu hyödylliseksi heidän kannaltaan.

Kokeilusta ja niiden tuloksista tehdään raportti, joka on varsinainen kilpailutyö. Kilpailuaikaa on 15. joulukuuta saakka. Tarkemmat tiedot Innolukiokilpailusta löytyvät Innolukion nettisivuilta

Kilpailutehtävän taustaidea liittyy valtakunnalliseen SeniorSurf päivään, jota vietetään Vanhustenviikolla 8.10. Tällöin kirjastot, palvelukeskukset, tietotuvat ja muut yhteisöt avaavat ovensa ja tarjoavat mahdollisuuden tulla tutustumaan tietotekniikan maailmaan. Internet helpottaa arjen asioita, esimerkiksi laskujen maksu, tiedonhankinta, e-reseptit, lippuvaraukset ja monet muut toimet hoituvat verkossa.

– Tietotekniikan avulla iäkkäät saavat uusia tekemisen mahdollisuuksia, virikkeitä sekä kontakteja. Kun osallisuus lisääntyy, se lisää myös hyvinvointia. Toivomme, että nuoret tarttuvat kilpailutehtävään ja miettivät tietotekniikkaan liittyviä kysymyksiä vaikkapa omien isovanhempiensa tai muiden ikäihmisten kanssa, sanoo järjestöpäällikkö Terhi Jussila Vanhustyön keskusliitosta.

Arviointitiimin valitsemat 30 parasta työtä annetaan palkintolautakunnan arvioitavaksi. Parhaita ideoita juhlitaan Innolukiogaalassa 24.1.2014.

Innolukio on valtakunnallinen lukiolaisille suunnattu idea- ja innovaatiokilpailu, jossa lukiolaiset pääsevät ratkomaan merkittävien työelämän yhteistyökumppaneiden asettamia tehtäviä ja kehittämään innovaatioitaan. Innolukiota tukevat opetushallitus ja lukuisat yhteistyökumppanit. Työelämän tehtävien parissa lukiolaiset saavat mahdollisuuden ottaa koulussa opittuja tietoja ja taitoja käyttöönsä sekä ideoida ja kokeilla asioita.

Lisätietoja:
Järjestöpäällikkö Terhi Jussila, 050 323 9122
Toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, 050 636 11
Viestintäpäällikkö Leena Valkonen, 050 421 0762
etunimi.sukunimi a vtkl.fi
www.vtkl.fi, www.innolukio.fiTakaisin