Ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun ja väkivallan vastainen kansainvälinen kampanjapäivä 15.6.

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 14.6.2013

Kansainvälistä ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun vastaista kampanjapäivää (World Elder Abuse Awareness Day) vietetään lauantaina 15.6. nyt kahdeksatta kertaa. Päivän aikana järjestetään eri puolilla maailmaa tapahtumia, joiden tarkoituksena on nostaa ikääntyviin kohdistuva väkivalta ja sen ehkäisy huomion keskipisteeksi. Päivää vietetään International Network for the Prevention of Elder Abuse (INPEA) aloitteesta.

Suomessa kampanja kulkee nimellä Kätketyt äänet. Kampanjapäivää toteutetaan Suomessa yhteistyössä useiden eri organisaatioiden ja yhteisöjen kanssa, jotka haluavat olla edistämässä ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun ja väkivallan vastaista työtä ja turvallista vanhuutta. Verkoston toimintaa koordinoi Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry.

Pukeudu purppuraan - tempaus Kiasman edustalla

Varsinaisena kampanjapäivänä lauantaina 15.6. järjestetään Nykytaiteenmuseon Kiasman edustalla Helsingissä Pukeudu purppuraan -tapahtuma klo 11-13. Kampanjaryhmän jäseniä on paikalla jakamassa tietoa ikäihmsiin kohdistuvasta kaltoinkohtelusta ja sen ehkäisystä.

Lue lisää: Kätkeyt äänet -kampanjaTakaisin